Brygge med "gammelt" vann

gle1

Norbrygg-medlem
De holder på med omkobling av vannslanger her på Jæren, så vi får nå vann fra en annen kilde, med helt annen vannkvalitet/målinger. Derfor vurderer jeg å dra over til nabokommunen og tappe vann oppi noen gjæringskar for bryggedagen. Er det noen problem å la vannet stå på gjæringskaret i 3-4 dager? Mener å ha lest at PH'en synker når vannet blir utsatt for oksygen. Er det noe annet jeg bør tenke på, eller er det bare å kjøre på?
 
De holder på med omkobling av vannslanger her på Jæren, så vi får nå vann fra en annen kilde, med helt annen vannkvalitet/målinger. Derfor vurderer jeg å dra over til nabokommunen og tappe vann oppi noen gjæringskar for bryggedagen. Er det noen problem å la vannet stå på gjæringskaret i 3-4 dager? Mener å ha lest at PH'en synker når vannet blir utsatt for oksygen. Er det noe annet jeg bør tenke på, eller er det bare å kjøre på?
Enig med @loebrygg. Skal du gjøre noe, så måtte det vel være å senke pH'en - hvis du allikevel skal tilsette syre for å få riktig pH. Det vil kanskje gjøre livet litt surere (pun intended) for organismer som måtte være i vannet, og som trives i den pHen det har? Men jeg trur ikke det er viktig.
 
Er vannkvaliteten du får hjemme nå mens det kobles om så radikalt annerledes at du ikke kan brygge med det og justere deretter?

pH'en synker vel forøvrig pga co2'en, ikke oksygenet, hvis det er mindre co2 i vannet enn i lufta.
 
Er vannkvaliteten du får hjemme nå mens det kobles om så radikalt annerledes at du ikke kan brygge med det og justere deretter?

pH'en synker vel forøvrig pga co2'en, ikke oksygenet, hvis det er mindre co2 i vannet enn i lufta.
Det både smaker og lukter annerledes, og kommunen har sagt de tilsetter mer lut og klor for å justere PH å desinfisere vannet. Så jeg tar ikke sjansen på å brygge IPA med det vannet, selv om det sikkert kan gå bra.
 
Tilbake
Topp