Hei
Har tenkt å brygge en pils i helgen. Har brygget en god del overgjæret, men dette blir min første lager.
Har satt opp en malt base av pilsner, litt münchner og en touch av spesial B. Humlet med saaz til 36 IBU. Gjær er Saflager w-34/70. OG 50.
Har tenkt å tilsette 3% acidulated malt, calsiumsulfat og calsiumklorid etter en tysk pilsner type, og eventuelt justere med melkesyre for å treffe ph 5,2 i mesk. Mesketemp på 62 C (vil ha den litt tørrere gitt maltbasen).
Pitche gjær på 7 grader, og la den stige gradvis til 9. Diacetyl rast 2/3 ut (har brewometer, så har bra kontroll på utgjæring). Avslutte på 9.
Oksygen er jeg litt usikker på. Bør jeg prøve å treffe 20 ppm? Har ikke DO meter, men tenker 1 liter i 100 sekunder med 0,5 micron.
Hva tror dere pilsbryggere om dette? Innspill? Forslag til endring? Hva er fallgruvene?
Har tenkt å brygge en pils i helgen. Har brygget en god del overgjæret, men dette blir min første lager.
Har satt opp en malt base av pilsner, litt münchner og en touch av spesial B. Humlet med saaz til 36 IBU. Gjær er Saflager w-34/70. OG 50.
Har tenkt å tilsette 3% acidulated malt, calsiumsulfat og calsiumklorid etter en tysk pilsner type, og eventuelt justere med melkesyre for å treffe ph 5,2 i mesk. Mesketemp på 62 C (vil ha den litt tørrere gitt maltbasen).
Pitche gjær på 7 grader, og la den stige gradvis til 9. Diacetyl rast 2/3 ut (har brewometer, så har bra kontroll på utgjæring). Avslutte på 9.
Oksygen er jeg litt usikker på. Bør jeg prøve å treffe 20 ppm? Har ikke DO meter, men tenker 1 liter i 100 sekunder med 0,5 micron.
Hva tror dere pilsbryggere om dette? Innspill? Forslag til endring? Hva er fallgruvene?
Sist redigert: