Ølet skal vel være tørt, så om det er det, er det vel ferdig, da. Og om det er stille i gjærlåsen, så er det stille.
En pose 05 kan vel være grei å ha i bakhanda, som
@stinius sier.
Har du vannjusteringssalter og syre? Du kommer langt med kalsiumklorid og kalsiumsifat - og kanskje også magnesiumsulfat. Vannjustering er enkle greier, sånn helt på nivå med menn når det gjelder hvor vanskelig det er å forstå.
Gjær er ikke vanskelig, det er gøy! Det er sånn du må tenke på det. Dessuten er jo gjærcellene våre venner - og de er faktisk ganske like oss. Det er gjort veldig mye forsking på gjærceller som gir resultater som kan anvendes på oss. Jeg vil si det er mer som forener oss enn som skiller oss

.
Det er litt vanskelig å si nøyaktig hvor lenge den starteren jeg foreslo, skal stå - om du nå trenger å bruke den. Det kan være alt fra noen timer til et døgn, ser jeg for meg. Du skal bruke den når den er på sitt mest aktive, helst. Da er den virkelig på hugget

! Så du må følge med litt.