God dag, godtfolk
Jeg og en venn skal over nyttår sparke i gang med ordentlig brygging fra skratch av. Jeg selv har syslet litt med ekstraktbrygging før, og ellers lest med iver rundt om kring på internett. Mitt spørsmål er om noen mer erfarne har en formening om hvilket utstyr som er lurt å satse på.
Vi står mellom å kjøpe et bryggesett eller å bruke kjeler til alt. Utstyret vi ser på er:
Spørsmålet er altså om dere mener det er noen større ulemper med bryggesettet, feks frihet til å bruke flere meske-temepraturer e.l., kontra det å bruke kjeler. Og om så, hvilken bryggemtode med kjelene ville dere anbefalt? Prismessig så ligger de ikke så langt fra hverandre, og det er den priskategorien vi sikter mot.
Tusen takk for svar!
Hilsen to ivrige sjeler
Jeg og en venn skal over nyttår sparke i gang med ordentlig brygging fra skratch av. Jeg selv har syslet litt med ekstraktbrygging før, og ellers lest med iver rundt om kring på internett. Mitt spørsmål er om noen mer erfarne har en formening om hvilket utstyr som er lurt å satse på.
Vi står mellom å kjøpe et bryggesett eller å bruke kjeler til alt. Utstyret vi ser på er:
- Bryggesett:
Brygging.no-s Bratberg (http://www.brygging.no/butikken.aspx?PGID=6&View=Kat)
- Kjeler:
Brygging.no-s kjøkkenbryggeri (http://www.brygging.no/butikken.aspx?PGID=6&View=Kat)
eller
Kjøpe inn 50L-kjele og deler til å bygge et meskekar av en kjølebag, noe à la dette http://www.bryggselv.no/pages/hvordan-brygge-allgrain
Spørsmålet er altså om dere mener det er noen større ulemper med bryggesettet, feks frihet til å bruke flere meske-temepraturer e.l., kontra det å bruke kjeler. Og om så, hvilken bryggemtode med kjelene ville dere anbefalt? Prismessig så ligger de ikke så langt fra hverandre, og det er den priskategorien vi sikter mot.
Tusen takk for svar!
Hilsen to ivrige sjeler