Hei og god sommer! Jeg sitter og planlegger mitt neste brygg, som er det andre brygget på nytt selvbygget bryggerverk (2 halvparter av en 180-l vvb med henholdsvis 2 og 3 1.8kw, wihrlpool stuss og en drillpumpe fra bryggeland (thumbs up for bryggeland).
Jeg er innmari spent, litt med tanke på rettelser vi har gjortetter første testbrygget, men ikke minst fordi jeg skal brygge på brønnvannet på hytte/småbruket der dette utstyret skal få sitt endelige hjem. Jeg har kjøpt en sekk pale weyermann, 200 g med hbc436 / woody, og har en god slant fra første brygget med dennys favorite. Har en halv kg acidmalt og litt forskjellig cara. Hvis dette sier noe om planen min....
Men problemet mitt er at brønnvannet som vanligvis, når det ikke er så fantastisk varmt og uten rein, er ett deilig kildevann med godt mineralinnslag (og mener å ha målt det med vanlig lakkmuspapir for 1-7 ph), som nå er like klart (måler lavere ph (5-6) på litt gamle av de samme stripsene), men med mye mer mineraler, litt mot leirepreg, men lager god kaffe og er forfriskende å drikke. Bryggingen skjer i løpet av neste uke. Er det noen av dere som har noen betraktninger rundt hvordan jeg skal behandle vannet / ide om innslag av vannet jeg beskriver og lettfermentert godt humlet? Tipper noe sånt som 63 til 12?
Jeg er innmari spent, litt med tanke på rettelser vi har gjortetter første testbrygget, men ikke minst fordi jeg skal brygge på brønnvannet på hytte/småbruket der dette utstyret skal få sitt endelige hjem. Jeg har kjøpt en sekk pale weyermann, 200 g med hbc436 / woody, og har en god slant fra første brygget med dennys favorite. Har en halv kg acidmalt og litt forskjellig cara. Hvis dette sier noe om planen min....
Men problemet mitt er at brønnvannet som vanligvis, når det ikke er så fantastisk varmt og uten rein, er ett deilig kildevann med godt mineralinnslag (og mener å ha målt det med vanlig lakkmuspapir for 1-7 ph), som nå er like klart (måler lavere ph (5-6) på litt gamle av de samme stripsene), men med mye mer mineraler, litt mot leirepreg, men lager god kaffe og er forfriskende å drikke. Bryggingen skjer i løpet av neste uke. Er det noen av dere som har noen betraktninger rundt hvordan jeg skal behandle vannet / ide om innslag av vannet jeg beskriver og lettfermentert godt humlet? Tipper noe sånt som 63 til 12?