Bunnslam

Hei,
Har dere noen tips på hvordan jeg kan forhindre bunnslam i flaskene mine. Bilde vedlagt, takk for svar.5AF97432-9EC8-4732-BFA2-9A93F25E3C6B.jpeg
 
Bruk en gjær som bunnfeller bedre i gjæringstanken, så ølet er klarere når du tapper til flasker. Selvsagt la ølet gå helt ut i gjæringsbøtta, og klarne før du tapper på flasker. Tror og det kan bli mindre sedimenter ved bruk av karboneringsdrops enn ved bruk av sukkerlake.
 
Jeg bruker hevert til å flytte ølet fra gjæringsbøtta til modningstank slik at det meste av gjæren blir igjen i gjæringsbøtta. Jeg flasker så fra modningstanken. Rører forsiktig ut sukkerlake, lar det stå noen minutter og fyller så på flasker. Som Finn sier så vil det alltid være noe bunnfall, men mindre enn det du har i den flasken du viser.
 
Tilbake
Topp