Hei!
Vi er 3 kamerater som skal lage oss ett HERMS bryggeri, men med litt lite erfaring har det dukket opp mange spørsmål.
Vi ønsker å kunne lage 120l ferdig øl, uten store begrensninger/nedjusterte batcher der det er mye malt.
Kjelene blir laget av vvb.
1. Hvor store kjeler må vi ha?
2. Er det greit å bruke 1/2" mellom alt?
3. Er det noen spesielt anbefalte pumper? (Evt noen som ikke er brukbare i det hele tatt)
4. Holder det at ting er rustfritt eller burde vi sikte oss inn på syrefast?
5. Hvordan alternativer har man til koblinger? (Pris har jo selvsagt noe å si, men er det noe som er klart best?)
6. Vi har ikke bestemt om vi skal ha fast røropplegg eller slanger. Personlig syns jeg slanger virker lettest, både og håndtere og rengjøre. Noen som har noe erfaring å dele?
7. Vi har skaffet varmeelement til HLT kjelen, men har blitt fortalt man burde ha ett langt varmeelement i kokekjelen for at det ikke skal bli stor temperaturforskjell. (Stemmer dette eller kan det løses ved noe form for sirkulering under koking?)
8. Pga ekstremt dårlig plass i sikringsskapet der vi skal stå kan vi ikke bruke noe særlig mer enn 5-6kw til varme samtidig, burde vi se på en løsning med en mindre kjele å ha Coilen i med tanke på responstid til stegmesking og mash out?
9. Vi tenker å montere meskekjele og kokekjele i vært sitt stativ på hjul, hvor kjelene kan vippes. Finnes det en god DIY guide for det noen plass?
10. Hvor lang motstrømskjeler og hvilken dimensjoner er å anbefale for å kjøle ned til ca 20grader?
Vi er 3 kamerater som skal lage oss ett HERMS bryggeri, men med litt lite erfaring har det dukket opp mange spørsmål.
Vi ønsker å kunne lage 120l ferdig øl, uten store begrensninger/nedjusterte batcher der det er mye malt.
Kjelene blir laget av vvb.
1. Hvor store kjeler må vi ha?
2. Er det greit å bruke 1/2" mellom alt?
3. Er det noen spesielt anbefalte pumper? (Evt noen som ikke er brukbare i det hele tatt)
4. Holder det at ting er rustfritt eller burde vi sikte oss inn på syrefast?
5. Hvordan alternativer har man til koblinger? (Pris har jo selvsagt noe å si, men er det noe som er klart best?)
6. Vi har ikke bestemt om vi skal ha fast røropplegg eller slanger. Personlig syns jeg slanger virker lettest, både og håndtere og rengjøre. Noen som har noe erfaring å dele?
7. Vi har skaffet varmeelement til HLT kjelen, men har blitt fortalt man burde ha ett langt varmeelement i kokekjelen for at det ikke skal bli stor temperaturforskjell. (Stemmer dette eller kan det løses ved noe form for sirkulering under koking?)
8. Pga ekstremt dårlig plass i sikringsskapet der vi skal stå kan vi ikke bruke noe særlig mer enn 5-6kw til varme samtidig, burde vi se på en løsning med en mindre kjele å ha Coilen i med tanke på responstid til stegmesking og mash out?
9. Vi tenker å montere meskekjele og kokekjele i vært sitt stativ på hjul, hvor kjelene kan vippes. Finnes det en god DIY guide for det noen plass?
10. Hvor lang motstrømskjeler og hvilken dimensjoner er å anbefale for å kjøle ned til ca 20grader?