Candi sukker

Takk for svar, det tror jeg kan være en fin løsning, var litt engstelig for pumpa med det knallharde sukkeret som jeg ikke har full kontroll på når er helt oppløst.mvh OddK
 
Takk for svar, det tror jeg kan være en fin løsning, var litt engstelig for pumpa med det knallharde sukkeret som jeg ikke har full kontroll på når er helt oppløst.mvh OddK
Som YngveKL så tar jeg av kokende vørter og rører ut i et litermål. Slår tilbake i kok gjennom en sil, og tar kokende vørter tilbake i litermålet igjen. Løses raskere opp.
 
Det kan hende, men går ikke det for det samme i bryggesammenheng uansett?
Lyst kandissukker eller sirup tenker jeg ikke gjør så stor forskjell. Men mørk kandis er veldig annerledes enn (mørkt) sukker. Mørkt sukker får fargen fra melasse, mens kandis fra varmebehandling (mailliard/karamellisering).
 
Lyst kandissukker eller sirup tenker jeg ikke gjør så stor forskjell. Men mørk kandis er veldig annerledes enn (mørkt) sukker. Mørkt sukker får fargen fra melasse, mens kandis fra varmebehandling (mailliard/karamellisering).
Nå har jeg gått igjennom how to brew, radical brewing og brew like a monk, og klarer ikke finne støtte for at kandisukker i klump, hverken lys eller mørk, skal bidra med noe annet enn bordsukker, utover en kjip prislapp. Selv bruker jeg hjemmelaga kandissirup i tønneølet, og det skal være ganske intenst før det gir det rette preget på ølet. For all del, kjøp kandisukker hvis du vil, men jeg tror du får ingen eller ihvertfall forsvinnende liten forskjell fra en pose med dansukker som koster en brøkdel.
 
Nå har jeg gått igjennom how to brew, radical brewing og brew like a monk, og klarer ikke finne støtte for at kandisukker i klump, hverken lys eller mørk, skal bidra med noe annet enn bordsukker, utover en kjip prislapp. Selv bruker jeg hjemmelaga kandissirup i tønneølet, og det skal være ganske intenst før det gir det rette preget på ølet. For all del, kjøp kandisukker hvis du vil, men jeg tror du får ingen eller ihvertfall forsvinnende liten forskjell fra en pose med dansukker som koster en brøkdel.
”Brown sugar produces a "rummy" kind of flavor, like molasses, but less intense, and to my palate can introduce some sourness (just like dark molasses). Candi sugar will produce dark fruit, toasted marshmallow, caramel types of flavors (depending on the color).”

Dette er det jeg mener. Har laget mye belgisk – og brukt mye sukker. I Belgisk blond bruker jeg vanlig bordsukker, men i Dubbel og Quad må det være mørk kandis, etter mitt syn. I Old ale er det melassesukker, og det smaker temmelig annerledes.
 
i Dubbel og Quad må det være mørk kandis, etter mitt syn.
I dubbel og quad syns jeg det må være mørk kandissirup, og den smaker ganske mye mer intenst og komplekst enn noe kandissukker jeg har smakt, men jeg har aldri smakt på det de selger på bryggebutikkene, bare det som bestemødre har til teen. Kanskje det er en forskjell der?
 
I dubbel og quad syns jeg det må være mørk kandissirup, og den smaker ganske mye mer intenst og komplekst enn noe kandissukker jeg har smakt, men jeg har aldri smakt på det de selger på bryggebutikkene, bare det som bestemødre har til teen. Kanskje det er en forskjell der?
Jeg brukte den mellommørke som kalles Amber i krystallform sist i en Dubbel. Den synes jeg bidro for lite med smak. Men den aller mørkeste er finfin.
 
Tilbake
Topp