Som en del av min parti-gyle idag endte jeg opp med 5l IPA og 25l blonde. Oppskriften på blonde inneholdt kun 18g Cascade og 18g Centennial, så da tenkte jeg "hvorfor pokker kan jeg ikke bruke opp resten i en IPA?" Det ble mye humle på lite volum, gitt. Hva syns dere?
Boil Size: 5,70 l
Post Boil Volume: 5,30 l
Batch Size (fermenter): 5,00 l
Bottling Volume: 4,00 l
Estimated OG: 1,070 SG
Estimated Color: 13,9 EBC
Estimated IBU: 74,7 IBUs
Brewhouse Efficiency: 70,00 %
Est Mash Efficiency: 71,4 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
1,37 kg Pale Malt (2 Row) US (3,9 EBC) Grain 1 82,5 %
0,12 kg Carahell (Weyermann) (25,6 EBC) Grain 2 7,2 %
0,08 kg Caramel/Crystal Malt - 10L (30,0 EBC) Grain 3 5,1 %
0,08 kg Vienna Malt (6,9 EBC) Grain 4 5,1 %
20,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 15,0 min Hop 5 30,7 IBUs
20,00 g Centennial [10,00 %] - Boil 15,0 min Hop 6 43,9 IBUs
20,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 0,0 min Hop 7 0,0 IBUs
20,00 g Cascade [7,00 %] - Boil -5,0 min Hop 8 0,0 IBUs
20,00 g Centennial [10,00 %] - Boil -5,0 min Hop 9 0,0 IBUs
20,00 g Centennial [10,00 %] - Boil 0,0 min Hop 10 0,0 IBUs
1,0 pkg Nottingham (Danstar #-) [23,66 ml] Yeast 11 -
20,00 g Cascade [7,00 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 12 0,0 IBUs
20,00 g Centennial [10,00 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 13 0,0 IBUs
Boil Size: 5,70 l
Post Boil Volume: 5,30 l
Batch Size (fermenter): 5,00 l
Bottling Volume: 4,00 l
Estimated OG: 1,070 SG
Estimated Color: 13,9 EBC
Estimated IBU: 74,7 IBUs
Brewhouse Efficiency: 70,00 %
Est Mash Efficiency: 71,4 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
1,37 kg Pale Malt (2 Row) US (3,9 EBC) Grain 1 82,5 %
0,12 kg Carahell (Weyermann) (25,6 EBC) Grain 2 7,2 %
0,08 kg Caramel/Crystal Malt - 10L (30,0 EBC) Grain 3 5,1 %
0,08 kg Vienna Malt (6,9 EBC) Grain 4 5,1 %
20,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 15,0 min Hop 5 30,7 IBUs
20,00 g Centennial [10,00 %] - Boil 15,0 min Hop 6 43,9 IBUs
20,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 0,0 min Hop 7 0,0 IBUs
20,00 g Cascade [7,00 %] - Boil -5,0 min Hop 8 0,0 IBUs
20,00 g Centennial [10,00 %] - Boil -5,0 min Hop 9 0,0 IBUs
20,00 g Centennial [10,00 %] - Boil 0,0 min Hop 10 0,0 IBUs
1,0 pkg Nottingham (Danstar #-) [23,66 ml] Yeast 11 -
20,00 g Cascade [7,00 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 12 0,0 IBUs
20,00 g Centennial [10,00 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 13 0,0 IBUs