Jeg har flere ganger laget cider av epler, både fra egen hage og billig eplejuice fra butikken. Det jeg har gjort er å tømme juicen opp i et spann, noen ganger kokt ned for å få opp OG, tilsette gjær og la den gjære ned til en FG på 1000. Jeg har tilogmed gjort det med pærer fra en bekjent som har pæretre i hagen. Problemet er at det hverken smaker eple eller pære. Så det jeg har innsett at det jeg gjør er å lage billig alkohol. Det jeg har lyst til å prøve er å la den gjære ned til en viss FG og tappe den på flaske og la den fortsette gjærings-prossesen der for å få kullsyre. Da vil noe av det fruktsukkeret være igjen (tror jeg) og det vil smake eple/pære. En av flaskene må være ei plastflaske og når den er passe hard stoppe gjæringa med å pasteurisere de ved å varme de opp til 70° ++. Det jeg lurer på er ved hvilken FG bør jeg tappe de på flaske?