Grainnvargen
Norbrygg-medlem
Det var mye frukt på epletrærne i år og nå skal jeg prøve med på en cider.
Skal mose og presse eplene for å få ut saft som så skal varmes opp til 80 grader for pasteurisering før kjøling.
Tenker å bruke Cidergjær fra Mangrove Jacks men lurer på tre ting:
Er det noe poeng å tilsette gjærnæring når den varmes opp
Når jeg lager øl så bruker jeg å lufte vørter for å få inn oksygen, Jeg bruker en mørtelvisp til det. Er dette noe en bør/må gjøre når en lager cider?
Leste et sted at det er en fare for at mosten blir brun mens en holder på. Finnes det noe egnet middel en kan tilsette for å unngå dette?
Skal mose og presse eplene for å få ut saft som så skal varmes opp til 80 grader for pasteurisering før kjøling.
Tenker å bruke Cidergjær fra Mangrove Jacks men lurer på tre ting:
Er det noe poeng å tilsette gjærnæring når den varmes opp
Når jeg lager øl så bruker jeg å lufte vørter for å få inn oksygen, Jeg bruker en mørtelvisp til det. Er dette noe en bør/må gjøre når en lager cider?
Leste et sted at det er en fare for at mosten blir brun mens en holder på. Finnes det noe egnet middel en kan tilsette for å unngå dette?