Cider - vannjustéring og litt til...

Bor på  Romerike, hvor det offentlig levérte vannet er tilnærmet fritt for salter og mineraler.  Ifm ølbrygging justérer jeg efter beste evne; men hva med cider?  La det være eller tilføre noe?

En annen sak: Skal lage en KISS-cider (Keep It Simple, Stupid), med billig eplejuice fra kartong og med en liten dash honning, for å gi litt restsødme og (kanskje) kropp).  Noen som helst grunn for å varme opp og så kjøle ned?  Cideren er pasteurisert og kjører fullt suppenazi-regime med StarSan på redskap og kartongene, så ser plutselig ikke noen grunn til å komplisere prosessen.  Varme opp honning og litt juice, så det blir blandet ut; ja seff.

Hvis ingen har innvendinger, så tror jeg det blir én runde med cider og én parallell bryggerunde!  8) ;D

MM
 
Når det gjelder varme opp eller ikke, så la være! Bare kjør juicen rett i karet og tilsett gjær. Eventuelt varme honningen for seg selv. Kanskje en idé å tilsette honning etter gjæringa har roa seg ned litt også, om du vil ha med mest mulig av honningsmak og -aroma?
 
Beklager, karer: solstikk!  Spørsmålet om "kaldbrygging" av cider var relevant nok; men når det gjaldt justéring av vannet, så skulle det stått _MJØD_!  Noen med tanker rundt det?

MM
 
Morten K. Agerup Myhr skrev:
Bor på  Romerike, hvor det offentlig levérte vannet er tilnærmet fritt for salter og mineraler.  Ifm ølbrygging justérer jeg efter beste evne; men hva med cider?  La det være eller tilføre noe?

En annen sak: Skal lage en KISS-cider (Keep It Simple, Stupid), med billig eplejuice fra kartong og med en liten dash honning, for å gi litt restsødme og (kanskje) kropp).  Noen som helst grunn for å varme opp og så kjøle ned?  Cideren er pasteurisert og kjører fullt suppenazi-regime med StarSan på redskap og kartongene, så ser plutselig ikke noen grunn til å komplisere prosessen.  Varme opp honning og litt juice, så det blir blandet ut; ja seff.

Hvis ingen har innvendinger, så tror jeg det blir én runde med cider og én parallell bryggerunde!  8) ;D

MM

Du kan hive i kva som helst i vatnet ditt, det påvirkar ikkje sideren. Så lenge du ikkje heller vatnet i sideren...
 
Er det egentlig nødvendig å varmebehandle honning? Hverken gjærsopp eller bakterier vokser på det. Eller er det andre grunner til å varmebehandle den?
 
knutrw skrev:
Er det egentlig nødvendig å varmebehandle honning? Hverken gjærsopp eller bakterier vokser på det. Eller er det andre grunner til å varmebehandle den?
Eg ville lat vere å lat det stå til.
 
Tilbake
Topp