Cold crash.

Jeg har praktisert både 1 og 2 døgn. Ikke merket nevneverdig forskjell i klarhet eller smak. Kjøler gradvis med STC-1000+
 
Forskjellen er vel mest hvis du bruker fat og vil drikke det fort. Ett døgn gir deg en del av småflakene fra humla som enda ikke har rukket å bunnfelle, to døgn så er mer bunnfelt.
 
Jeg har praktisert både 1 og 2 døgn. Ikke merket nevneverdig forskjell i klarhet eller smak. Kjøler gradvis med STC-1000+

Hvor "gradvis" kjøler du ned? Er det ikke kun om man skal flaskekarbonere det kan være lurt å ta nedkjølingen over litt tid for å ikke stresse gjæren?
 
Nedkjøling over lengre tid sies å være gunstig hvis gjæren skal gjenbrukes.
Cc i kjøleskap uten ekstern temperaturføler tar uansett litt tid i mine skap.
Etter en dag er det kanskje gått fra rundt 18C og ned til 7-8.
Det kan ta flere dager før det er nede mot 4.
 
Hvor "gradvis" kjøler du ned? Er det ikke kun om man skal flaskekarbonere det kan være lurt å ta nedkjølingen over litt tid for å ikke stresse gjæren?

Fra set temp (gjerne 20C) til 4C ila 48t. Skjer gradvis med STC-1000+. Aldri kjekt p stresse gjæren. Kan lage usmak i ølet.
 
Tilbake
Topp