Ser mange lurer veldig på dette med coldcrash. Faren for at det suges inn oksygen ved temperatur fall osv osv. Jeg har tenkt meg grønn på hvordan jeg skal eliminere det skumle oksygenet samt få krystallklart øl.
Men.... om jeg skipper cold crash, fører rett over på fat med oksygenfri overføring. Setter ølet i kjøleskapet co2 koblet til for karbonering. Er ikke dette det samme som en coldcrash? Bunnfall vill jo komme ut i det første glasset, og etter det burde det jo være greit? Tar meg i det å overtenke ting. Men jeg mener at jeg er inne på noe da
Hvorfor coldcrashe på gjæringskaret når ølet alikevell inn i kaldt kjøleskap på fat
Ser at det blir annerledes når det skal flaskes selvfølgelig. Selv om det er jo mulig å crashe i flaskene også, bare litt mer bunnfall
Men.... om jeg skipper cold crash, fører rett over på fat med oksygenfri overføring. Setter ølet i kjøleskapet co2 koblet til for karbonering. Er ikke dette det samme som en coldcrash? Bunnfall vill jo komme ut i det første glasset, og etter det burde det jo være greit? Tar meg i det å overtenke ting. Men jeg mener at jeg er inne på noe da
Hvorfor coldcrashe på gjæringskaret når ølet alikevell inn i kaldt kjøleskap på fat
Ser at det blir annerledes når det skal flaskes selvfølgelig. Selv om det er jo mulig å crashe i flaskene også, bare litt mer bunnfall