Hei!
Som følge av den pågående "maltkrisen" i Oslo-området, har jeg bestemt meg for å prøve meg på brygging med ekstrakt.
Det er lite informasjon om humlen som ligger i ekstrakten på Cooper's hjemmesider annet enn at Styrian Golding er lagt til
som late hops. De oppgir en IBU på 15 (620 IBU i ekstrakten) . Regnestykket er vel 620 IBU/1,7 kg/23 liter vann = 15 IBU.
Det er ganske høyt for kun bruk av humlearoma. Er det noen som har nærmere info her rundt Cooper's Bitter? Jeg har tenkt å tilføre litt
humle selv, både som bitter, smak og aroma. Ønsker mye humlebitterhet, men ikke en humlebombe.
Jeg skal koke alt vannet på en gang, og ikke helle opp i resterende kaldt vann til slutt, slik oppskriften sier. Det er jo en viss
bakteriefare med kaldt vann ...
Legger til flytende gjær fra Wyeast til slutt.
Tipper dette går bra.
Som følge av den pågående "maltkrisen" i Oslo-området, har jeg bestemt meg for å prøve meg på brygging med ekstrakt.
Det er lite informasjon om humlen som ligger i ekstrakten på Cooper's hjemmesider annet enn at Styrian Golding er lagt til
som late hops. De oppgir en IBU på 15 (620 IBU i ekstrakten) . Regnestykket er vel 620 IBU/1,7 kg/23 liter vann = 15 IBU.
Det er ganske høyt for kun bruk av humlearoma. Er det noen som har nærmere info her rundt Cooper's Bitter? Jeg har tenkt å tilføre litt
humle selv, både som bitter, smak og aroma. Ønsker mye humlebitterhet, men ikke en humlebombe.
Jeg skal koke alt vannet på en gang, og ikke helle opp i resterende kaldt vann til slutt, slik oppskriften sier. Det er jo en viss
bakteriefare med kaldt vann ...
Legger til flytende gjær fra Wyeast til slutt.
Tipper dette går bra.