1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Cryo humle

En tråd i 'Råvarer' startet av Marius K., 31 Okt 2018.

  1. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Dere er gærne.... :p
     
  2. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg bruker vanlig ~200g på 10 liter
     
    YngveKL liker dette.
  3. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hvor fant du el dorado forresten??
     
  4. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Vestbrygg! Aldri testet den før, men den virker spennende.
     
  5. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Virker veldig spennende.. fikk ikke helt med meg at det var pellets du hadde, så lette etter cryo.. brewshop har også
     
    Marius K. liker dette.
  6. Børre Aursnes

    Børre Aursnes
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Drøbak
    "Punch" er et nytt øl-ord jeg ikke riktig vet hva betyr.

    Så vidt jeg har forstått er alfasyren i cryo ca det dobbelte, mens smak og araoma er som vanlig pellets. Er det riktig forstått?

    I så fall vil det være en stor fordel å bruke cryo til bitterhumling, ok til smak og bortkastet til aroma. Har jeg konkludert riktig?

    Samtidig ser jeg mange anbefale cryo til whirlpool. Hva er fordelen med cryo til det bruket?
     
  7. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    alfasyre og smak/aroma er lineært
    det er vel ihvertfall teorien
     
  8. Sponon

    Sponon
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sandnes
    Himmel og hav! Jeg trodde jeg var gal som brukte 400g i IPA på 20l :D
     
  9. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det gikk 575 gram i den nye som nå står til gjæring, inkludert 200 gram cryo :D

    Ble nokså dyrt dette, så håper cryo gir litt ekstra, hvis ikke blir det å gå tilbake til de gode gamle pellets'ene :)
     
  10. Sponon

    Sponon
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sandnes
    Blir edle dråper :D
     
    Marius K. liker dette.
  11. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Cryo er vel først og fremst utviklet for industribryggeriene, hvor hver liter med trub teller. Vi kan jo bare lage litt ekstra vørter. Men følger erfaringene her, har en pose med cryo Mosac eller noe lignende selv selv som jeg vil teste ut.
     
    Marius K. liker dette.
  12. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det er sant, men hvis man også hjemme kan få enda mer smak ut av like mye trube :D Verdt et forsøk!
     
  13. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Nå har jeg endelig fått smakt defcon 5 klonen min, å det var en eneste stor skuffelse.. skal vær forsiktig med å skylde på cryo, men dette er det kjedligste jeg har laget på leeeeeeeeeeeeeeeeenge
     
  14. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Oppskrift og prosess?
     
  15. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    93% pale malt
    7% flaked oats

    200g amarillo @5min
    100g mosaic lupuln2 etter 3 dager
    100g mosaic lupuln2 etter 7dager (4dager liggetid)
    200g amarillo etter 7 dager

    Wlp066 London Fog

    6g cacl02 mesk
    2g cas04 mesk
    5ml lactol
    Ph.5.6
    11 dager gjæring. Lukket unitank etter siste tørrhumle ble tilsatt.
    Lukket overføring til fat.
    Karbonert i to uker.
     
  16. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

  17. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Har du det i g/l? Et mer menneskelig mål..
     
  18. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

  19. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Right. 12g/liter. Det burde jo gi noe, iallefall siden det var L2?

    Men tre dager etter pitch, litt fjas? Mye snakk om biotransformering, men litt godt oppblåst greie?

    Uansett så er det notert.
     
  20. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jo,ja.. mulig litt overvurdert.. om man skal tro produsent, så skulle det tilsvare 800g vanlig humle til tørrhumling.
    Men jeg skal være forsiktig med å slakte den.. mulig jeg har dumpa humle rett opp på et tjukt lag med krausen eller noe, litt vanskelig å få med seg alt på en unitank. Kjøpte inn 1.2kg med cryo, å vurderer å dumpe alt 50+25l å sjekk b4b da.. men så langt er jeg skuffa
     

Del denne siden