Heisann, er helt ny innen ølbrygging men har noen brygg bak meg. Alt går som smurt men hver gang får jeg ALT for lav utnyttelse av malt. Jeg skjønner ikke hva jeg gjør feil?.
Utstyret mitt er netthandel 60l ølbrygger men et skal vell ikke ha noe å si? Har til nå bare brygget 25l batch
Jeg har dobbelsjekket mesketemperatur (65grader) jeg mesker gjerne 70-80 min inkl utmesk ved 75grader.
Jeg skyller med vann som er 60-70 grader, treffer fint på vannmengden etter kok gjør jeg også! Sitter igjen med ca 23liter i gjæringskartet. Men hver gang får jeg ALT for lav OG.
Eksempel var sist gang jeg brygget, det var en IPA oppskrift med 7kg pale malt, her fikk jeg helt til slutt 1052 i OG. Dette var ifølge oppskrift langt under det som kunne forventes.
Jeg har prøvd det aller meste av tips jeg har fått underveis men ingenting har hjulpet noe drastisk.Vende malten i maltrøret ved skylling, kontrollert temperaturer, kontrollert knusegrad på malt. Hva er det jeg gjør feil ?
Takk
Utstyret mitt er netthandel 60l ølbrygger men et skal vell ikke ha noe å si? Har til nå bare brygget 25l batch
Jeg har dobbelsjekket mesketemperatur (65grader) jeg mesker gjerne 70-80 min inkl utmesk ved 75grader.
Jeg skyller med vann som er 60-70 grader, treffer fint på vannmengden etter kok gjør jeg også! Sitter igjen med ca 23liter i gjæringskartet. Men hver gang får jeg ALT for lav OG.
Eksempel var sist gang jeg brygget, det var en IPA oppskrift med 7kg pale malt, her fikk jeg helt til slutt 1052 i OG. Dette var ifølge oppskrift langt under det som kunne forventes.
Jeg har prøvd det aller meste av tips jeg har fått underveis men ingenting har hjulpet noe drastisk.Vende malten i maltrøret ved skylling, kontrollert temperaturer, kontrollert knusegrad på malt. Hva er det jeg gjør feil ?
Takk