Decoct?

Er det noen her som kan forklare det siste punktet i meskeprosessen. Klarer ikke helt å lese meg ti dette.
 

Vedlegg

  • image.jpg
    image.jpg
    194,5 KB · Sett: 44
Mashout? Bare gjør det som står der.

Forøvrig kan du kutte to av stegene. Du kan kutte 45C og 64 eller 67 steget og legge til minuttene på det steget du kutter til det andre steget. Unødvendig mange mesketemperaturer.
 
Det var det jeg trodde... Er det dette som skal øke temp til mash out? Er det slik at det jeg tar ut skal være relativt tørt?
 
Takk for gode svar:) Da er det bare en liten ting til.... Når man tømmer tilbake dette, er det da den høyere temperaturen som alene øker temp til Mash out? Eller skal dette gjøres etter Mash out.?
 
Denne nettsiden/oppskriften har jeg foran meg når jeg gjør dette. Her står det bla: "Special care must be taken for mash-out (which is of course optional anyway): boiling the grains the last time may release some more starch that will not be converted because you've just wiped out the enzymes. The traditional work-around is: boil only the clear liquid for mash-out."

http://brewery.org/library/DecoctFAQ.html
 
Tilbake
Topp