Bilde fra i går.
Overføring av 30 liter Baltisk Porter til nytt eikefat.
Håper porter'n blir enda bedre, for den er veldig god nå.
Vis vedlegget 35343
Er jo 30 liter. Kanskje vi skal lage en Norbrygg samling og drikke det opp når det er klart?Steike sexy!
Etter den fantastiske følelsen det var å servere mitt eget øl til mange, ukjente personer på IKT-NM i fjor er jeg av en helt annen oppfatning. DET VAR UTROLIG KULT!Jeg hadde ikke delt en dråpe [emoji23]
Er jo 30 liter. Kanskje vi skal lage en Norbrygg samling og drikke det opp når det er klart?
Vet ikke. Har aldri hatt øl på eikefat før.Men jeg har nettopp satt en batch til lagring selv, så fremtidig flaskebytting burde gjennomføres. Hvor lenge lagrer du?
Etter den fantastiske følelsen det var å servere mitt eget øl til mange, ukjente personer på IKT-NM i fjor er jeg av en helt annen oppfatning. DET VAR UTROLIG KULT!
Og godt øl kan alltid brygges på nytt.
På lørdag skal jeg på Midtvintersblot, skal du?, og servere mitt øl til alle der.
Det har jeg gledet meg til i et år (siden jeg ikke kunne være med i fjor).
Så jeg deler
Neste årJeg hardessverre ikke anledning. Selv om jeg vet at jeg både burde og skulle vært der. Men tider skal komme [emoji1417]
Det er kjøpt på https://brandeagentur.no/shop/eikefat/eikefat/Hvor kjøpte du fatet @LarsUlv?
Gleder meg allerede til IKT-NM! [emoji4]Bilde fra i går.
Overføring av 30 liter Baltisk Porter til nytt eikefat.
Håper porter'n blir enda bedre, for den er veldig god nå.
Vis vedlegget 35343
Kran MÅ du ha, for det er borret hull. Jeg kjøpte trekran, vet ikke om jeg kanskje ville gått for metallkran om jeg skulle kjøpe igjen. Blir nok mest hevert jeg kommer å bruke uansett.Kjøpte du med kran?
Går så fort å lese atte.Herregud, for ei blekke! Akkurat fått den i posten og var ikke klar over at den var så svær!
Vis vedlegget 35354
Bilde fra i går.
Overføring av 30 liter Baltisk Porter til nytt eikefat.
Håper porter'n blir enda bedre, for den er veldig god nå.
Vis vedlegget 35343
Var det hendelen på trekranen som som satte seg fast? Selve kranen skal jo stå fast i fatet. Men dersom det blir umulig å ta ut en prøve så er jo ikke det bra nei.Anbefaler deg å bytte ut trekranen. Mine satt bom fast etter kort tid.
Edit: Et av poengene med kran er å kunne smake underveis. Hvis du er redd for oksygen i fatet kan du også kjøre CO2 inn i fatet gjennom denne kranen. Jeg gjorde dette med surølet jeg vant PF med. «Måtte» tidlig i fjor høst tappe ut litt pga et arrangement, og pøste inn CO2 etterpå for å få ut/fortynne oksygenet som kom inn ved avtapping. Eikefatet hadde mao. et tomrom på ca 20 % i nesten 1/2 år. I et eikefat vil også mye øl trekke inn i treverket (angels share) og dette volumet kan det også være lurt å fylle med CO2, eller øl.