1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Deilige bilder!!!

En tråd i 'Bilder, video og øvrige media' startet av RoganJosh, 13 Okt 2012.

  1. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Tenkte mest på at kranene i det hele tatt var merka. :)
     
  2. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
  3. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesstyre Oslo
    Sentralstyre

    Svar fra deg selv som et gufs fra fortiden
     
    erikraude og loebrygg liker dette.
  4. JoW

    JoW
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Larvik Vestfold
    Brygget en Gose med rosa Himalaya salt og koriander.
     

    Vedlagte filer:

    ullrotta, Amarillo og Kloakk liker dette.
  5. john petter

    john petter
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo - Holmlia
    Vasking av 7 fat med vaskemaskin. :)
    PSX_20200528_092824.jpg
     

    Vedlagte filer:

  6. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Det er ikke bare kraner som må merkes så man ikke skal gå i surr:confused::
    gjæringsdunk.jpg
     
  7. JoW

    JoW
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Larvik Vestfold
    jeg har samme marks kegwasher II, veldig fornøyd. Bruker også flaske adapteret til den :)
     
    john petter liker dette.
  8. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    Og når bøtta er fullskrevet, vet du at det er på tide å bytte den ut?
     
    ullrotta og Finn Berger liker dette.
  9. MonoBryggeriet

    MonoBryggeriet
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Verdt bryet om du bare vasker ett og ett? Hvordan løser du rengjøring av ventilene?
     
  10. JoW

    JoW
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Larvik Vestfold
    Det er fort gjort å koble opp ett fat. Er utgang som man kan koble ball lock på, så man spyler gjennom dem også.
     
    MonoBryggeriet og john petter liker dette.
  11. john petter

    john petter
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo - Holmlia
    Riktig det @JoW skriver.
    Jeg grovvasker før jeg kjører en runde med PBW på alle fatene og på begge ventilene. Etterpå vasker jeg med vann.
    Skrur av alle ventiler og børster alle stigerør innvendig med jevne mellomrom. Sjelden jeg vasker så mange i slengen.

    Til slutt fyller jeg et fat proppfullt med Starsan, lukker igjen og dytter Starsan til neste fat med CO2. Setter jeg på litt trykk, kan fatene stå lenge før bruk.
    Funker greit for meg. :)
     
    #4991 john petter, 28 Mai 2020
    Sist redigert: 28 Mai 2020
  12. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Da høres det jo nesten enklere ut å bare demontere fatet først som sist og la det soake i PBW o.l. Har aldri bruke børste eller klut på et fat noen gang når jeg kjører denne metoden :)
     
    Vinnes Ølet liker dette.
  13. MonoBryggeriet

    MonoBryggeriet
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg lar det også stå med PBW og bruker en dobørste til å vaske med (Madammen har merket den med store merkelapper "BRUKES KUN TIL ØLBRYGGING) for å ta av for sjokket om noen skulle se meg …). Deretter spyler jeg litt av PBW-oppløsningen gjennom begge ventiler. Skyller så noen ganger med vann. Fyller så ca halvfullt med starsanblanding og spyler litt gjennom ventilene igjen og lar det stå slik frem til bruk. Da fyller jeg det helt opp med vann, og spyler dette ut med CO2 for å tømme fatet for oksygen.
     
    Marius K. og john petter liker dette.
  14. john petter

    john petter
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo - Holmlia
    Jeg tenker det er greit å få ut oksygen før lagring av fat. Sur Starsan og oksygen i kontakt med jern over lengre tid er for meg litt skummelt selv om det er rustfritt stål.
     
  15. MonoBryggeriet

    MonoBryggeriet
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Normalt står et rengjort fat maks en uke hos meg, så det burde ikke være et problem. Imidlertid har jeg et "dedikert fat" som alltid står med en starsan løsning, og som jeg bruker til diverse "gjennomspylninger" ved behov. Jeg savnet en slik løsning, og da ekspeditøren i bryggebutikken sa at han hadde et slikt dedikert fat selv, gikk jeg for det. Veldig lettvint, og har ikke merket noe negativt … enda :p
     
  16. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Et stk nymalt bryggeri

    [​IMG]

    .
     
  17. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Man burde kunne , ikke bare .
     
    Jo-Helge og LarsUlv liker dette.
  18. Brede

    Brede
    Expand Collapse
    Fylkesleder

    Tapping av Corona i dag[​IMG]


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  19. MonoBryggeriet

    MonoBryggeriet
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Wow!!!
     
  20. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Stort bryllup på gang?
     

Del denne siden