Deilige bilder!!!

Finn Berger

Moderator
Var det den du ikke var fornøyd med?
Ja. Det ville være drøyt å si at den ikke er god, det var bare at den ikke svarte til forventingene mine til en kølsch. Men jeg mener å ha lest/hørt at den der er mer "rustikk", jeg kan bare ikke komme på hvor/når.
 

Mc.

Norbrygg-medlem
Ja. Det ville være drøyt å si at den ikke er god, det var bare at den ikke svarte til forventingene mine til en kølsch. Men jeg mener å ha lest/hørt at den der er mer "rustikk", jeg kan bare ikke komme på hvor/når.
Skal si fra når jeg har smakt på den. Laget en kølsch, men syntes den var kjedelig rett og slett. Så derfor kjøpte jeg den der for å sjekke om den var likedan.
Smakte på en kølsch i dag på den lokale puben. De lager den selv. Den smakte omtrent slik den jeg laget og var visst en slager. Så det er kanskje bare meg som ikke liker den.
 

Amarillo

Norbrygg-medlem
Skal si fra når jeg har smakt på den. Laget en kølsch, men syntes den var kjedelig rett og slett. Så derfor kjøpte jeg den der for å sjekke om den var likedan.
Smakte på en kølsch i dag på den lokale puben. De lager den selv. Den smakte omtrent slik den jeg laget og var visst en slager. Så det er kanskje bare meg som ikke liker den.
Det er ikke bare deg, jeg synes kølsch er verdens kjedeligste øl. Det er mange år siden jeg brygget det sist, og det blir neppe brygget igjen. Livet er for kort til å drikke smakløst øl.
 

Finn Berger

Moderator
Det er ikke bare deg, jeg synes kølsch er verdens kjedeligste øl. Det er mange år siden jeg brygget det sist, og det blir neppe brygget igjen. Livet er for kort til å drikke smakløst øl.
Smak er litt fåfengt å diskutere:). Men hvis du snakker om hjemmebrygga kølsch, er jeg tilbøyelig til å være enig. Det smaker ikke så mye, og det det smaker er ikke særlig godt. Originalvaren, derimot ... !

Det beste jeg har lest om kølschbrygging, er Jamil Zainasheffs artikkel i BYO (som er mye av det samme som han skriver i Brewing Classic Styles): https://byo.com/article/koelsch-style-profile/ Sitat: "In today’s bold craft beer landscape, Kölsch is a relatively subtle beer. It is very pale gold to light gold color with a light grainy malt character and a soft mouthfeel. Og BJCP: "A clean, crisp, delicately-balanced beer usually with a very subtle fruit and hop character. Subdued maltiness throughout leads into a pleasantly well-attenuated and refreshing finish. Freshness makes a huge difference with this beer, as the delicate character can fade quickly with age. Brilliant clarity is characteristic."

Det der summerer opp opplevelsen min av en kald Früh en varm maidag for ikke så lenge sida. Ølet er fantastisk reint, og i motsetning til de hjemmebrygga variantene jeg har smakt, er det lille det smaker, veldig godt. Jeg har drukket Gaffel og Sion, også, og de var likedan.

Det er mye snakk om de subtile fruktesterne i kølsch. Jeg kan ikke kjenne dem i de originale variantene jeg har smakt, og er enig med Zainasheff når han i BCS sier at de skal være så diskret at de egentlig bare finnes i fantasien. Å få til det der i et hjemmebrygg er bortimot umulig - jeg har i alle fall ikke smakt noen hjemmebrygga variant der de ikke har vært tydelige. Og da er ølet ikke godt, synes jeg. Men jeg mistenker at mange faktisk liker det. Det er vel det som Norbrygg-definisjonen kaller "vinøse estere", og som den krever skal være med. Der er jeg veldig uenig. BJCP er bedre: "A pleasant, subtle fruit aroma from fermentation (apple, cherry or pear) is acceptable, but not always present."

Hver gang jeg har brygga kølsch, har jeg forbanna meg på at det var siste gangen. Men så må jeg prøve igjen:). Og den siste nå mener jeg er det nærmeste jeg har kommet - sjøl om den ikke rekker originalene til knea:). Men den er i alle fall ikke dodraug-mat - skjønt kanskje litt ... kjedelig;)?
 
Sist redigert:
Litt Founders øl fra spesial slippen som var nylig:
 

loebrygg

Norbrygg-medlem
Stiv pris på den Barley Winen fra Sleeping Village -Cognac & Bourbon BA, men glad jeg ikke sjekka før jeg kom ut av polet for denne gleder jeg meg til å smake
Gleder også til å smake den Chardonnayen -og sammenligne med min egen når den tid kommer
Kanskje litt dumt, kanskje jeg legger lista litt høyt :oops:

9D709AF7-653C-489B-A66E-B02383C8C2BD.jpeg
 

Amarillo

Norbrygg-medlem
Greit å vite at det er øl.

Tenker på den grafiske designeren som satt foran pc'en her... hmmm trenger jeg egentlig å ta med at dette er øl? Det står jo Hoppy amber lager... og det står lager en ekstra gang... og det står at det er alkohol her...

Ja, jeg tar med 'ØL' allikevel, jeg kan bruke en liten størrelse på bokstavene. Det kan jo ikke skade, og så får jeg fylt ut det tomme rommet på toppen av boksen også... sånn ja, det ble bra.

20220629_231547.jpg
 
Sist redigert:

Finn Berger

Moderator
Vis vedlegget 57568

Ikke bare malt fra Strømmen Hjemmebrygg; gratis kunst også :)
hehe - trur jeg veit hvem av dem som står bak:). Det er alltid greit når hun har pakka malt, for da er det faktisk leselig det som står på posen. I riktig vakker skrift, til og med. (Sånt setter en som har et langt liv med stilretting bak seg, pris på:)!)

Eller kanskje hun har inspirert de andre til å skjerpe seg?
 

Kold Brygg

Norbrygg-medlem
Stiv pris på den Barley Winen fra Sleeping Village -Cognac & Bourbon BA, men glad jeg ikke sjekka før jeg kom ut av polet for denne gleder jeg meg til å smake
Gleder også til å smake den Chardonnayen -og sammenligne med min egen når den tid kommer
Kanskje litt dumt, kanskje jeg legger lista litt høyt :oops:

Vis vedlegget 57476
Hadde nettopp en imperial stout fra Nøgne. Ble litt skuffet. Litt for tørr og tynn utfra mine forventninger, liker bedre litt søtere stouts med litt fylde. For all del fortsatt solid, men synes det finnes mye bedre.

Min norsk favoritt er De Tvende Deus ex Nihilo.
 

loebrygg

Norbrygg-medlem
Hadde nettopp en imperial stout fra Nøgne. Ble litt skuffet. Litt for tørr og tynn utfra mine forventninger, liker bedre litt søtere stouts med litt fylde. For all del fortsatt solid, men synes det finnes mye bedre.

Min norsk favoritt er De Tvende Deus ex Nihilo.

Enig, syntes den var bedre før. Har skrevet litt om det, kanskje jeg skulle sendt en mail
Tror de må ha forandret på ett eller annet
 
Topp