Deilige bilder!!!

5d8fd4b93a9f7158905f1bdd6380ce32.jpg


You probably don´t know it yet, but all you want for Christmas is an MBT.

The Metal Beer Three-pack from Ultimo Hombre Bucket Brewery consists of three heavy metal themed beers, each carefully selected to create a perfect combination of different styles and flavours.

The MetalliPA is a classical American Westcoast style IPA, not too heavy on the bitterness but plenty of malty sweetness and beautiful hop aromas and flavours from American hop variations.

Fear of the Dark Imperial Chili Porter is a pitch black, high alcohol porter, with notes of chocolate, coffee, smoke and a nice burn of chili.

Finally, Tribute Blanc is a witbier brewed with handsome amounts of wheat and barley, and with the classical light yellow and cloudy appearance. It is very low on bitterness, but high on fresh aromas and flavours of lemon, orange, coriander and apricots.

Drink ´em slow and play it loud!


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
20160717_191619.jpg

Da ble det riktig tråd.

Endelig ferdig. Mangler bare i kjøleribbe som forsvant i posten.

Dritsimpelt opplegg. PID til herms. En PID som bare blir temperaturavleser i whirlpool-sløyfa i kok. Bryter til pumpe. Bryter til herms-element. Bryter til strøm på i hele skapet og en bryter til en strømutgang til induksjonsplate/laptop/whatever.

Da gjenstår det bare å vente drittlenge på kokekjele fra Belgia.
 
Så mange spørsmål. Oppskrift? Prosess? Honning i pose hvorfra? Moonlight Meadery kjøpt hvor?


Sent from my iPad using Tapatalk

Beklager, men har nok bare kjipe svar på dette akkurat nå. Honning, mjød og mye av det andre er kjøpt i USA når jag var i San Francisco på en jobbreise tidligere i vår. (More Beer i Concord og Ales Unlimited i SF)

Oppskriftene er ikke helt spikret ennå, men det blir en "Cyser", dvs eplemost og honning-mjød som skall krydres med litt vanilje og kanel a'la "Kurt's apple pie", uten at jag har smakt på den.
Den andre skall jag prøve få til en halv-søt mjød med appelsinblomst honningen uten noen andre adjunkts.

Prosessen blir å prøve å følge den "moderne" måten med SNA (staggered nutrient additions) og røre ut CO2 under gjæringen, se f.ex denne:

 
Sist redigert:
Tilbake
Topp