desinfisering

Jani

Norbrygg-medlem
Har akkurat brygget min første bach med øl. Følte det gikk ganske bra helt til det aller siste jeg gjorde. Klarte å sette feil lokk på gjærinsdunken og ristet. Dette var et lokk rett fra butikken og ikke det jeg hadde vasket og desinfisert.  Skiftet om til rent lokk så snart jeg oppdaget det.men var vel alt for sent. Er det store sjangser for at alt går adundas nå?
 
Dette er null problem. Hygienehysteriet kan ein seie mykje om, men bakteriar trivst ikkje akkurat så godt på ei blank, tørr plastflate. Dessutan får du hjelp av både antiseptisk humle, gjæren, co2-en og alkoholen til å ta kålen på småkryp i bryggeprosessen.
 
amatøren skrev:
Dette er null problem. Hygienehysteriet kan ein seie mykje om, men bakteriar trivst ikkje akkurat så godt på ei blank, tørr plastflate. Dessutan får du hjelp av både antiseptisk humle, gjæren, CO₂-en og alkoholen til å ta kålen på småkryp i bryggeprosessen.

Den største faren er nok om det har vært støv på lokket.
 
Idar skrev:
Dersom det er støv på lokket, brygger man for sjelden.....!  :neinei:

så sant så sant, men faren her var jo at det var et nytt lokk rett fra butikken,  menmen det blir som det blir. får sette en nye batch til helgen for sikkerhets skyld
 
Jani skrev:
Idar skrev:
Dersom det er støv på lokket, brygger man for sjelden.....!  :neinei:

så sant så sant, men faren her var jo at det var et nytt lokk rett fra butikken,  menmen det blir som det blir. får sette en nye batch til helgen for sikkerhets skyld

Kjempelurt! Og for å vere heeeilt sikker så setter du 2 batcher  8)
 
Tilbake
Topp