erikraude
Norbrygg-medlem
Det er vår, og på tide å høste deilige ting fra naturen. Bjørkesaftdunkene er snart fulle, og granskudd og røsslyng blir snart klart.
Bjørk og gran har jeg styring på, men jeg blei gående og tenke på denne røsslyngen. Min første plan var en øl på rundt 6 % med litt honning, gjæra på wlp0028 og gjæra ned til rundt 1012 eller noe sånt. Lyst og jordlig og mildt, med masse røsslyng og bare et bitte lite touch bitterhumle.
Det var den første planen. Men så slo det meg at det jo er plass til ganske mye mer malt i maskina. Hva med å fylle den til randen med Maris oter, München, carapils og andre gode ting, hive oppi et halvt tonn røsslyng på slutten av koketida og gå for en lys, skikkelig solid maltbombe, søt og fin med deilig honningsmak fra røsslyngen og honningen?
De barleywinene jeg har sett har vært ganske tungt humla, men etter en liten glipp med noen amerikanske humler har jeg innsett at det er som jeg alltid har trodd, jeg er all about the malt.
Bjørk og gran har jeg styring på, men jeg blei gående og tenke på denne røsslyngen. Min første plan var en øl på rundt 6 % med litt honning, gjæra på wlp0028 og gjæra ned til rundt 1012 eller noe sånt. Lyst og jordlig og mildt, med masse røsslyng og bare et bitte lite touch bitterhumle.
Det var den første planen. Men så slo det meg at det jo er plass til ganske mye mer malt i maskina. Hva med å fylle den til randen med Maris oter, München, carapils og andre gode ting, hive oppi et halvt tonn røsslyng på slutten av koketida og gå for en lys, skikkelig solid maltbombe, søt og fin med deilig honningsmak fra røsslyngen og honningen?
De barleywinene jeg har sett har vært ganske tungt humla, men etter en liten glipp med noen amerikanske humler har jeg innsett at det er som jeg alltid har trodd, jeg er all about the malt.