Man kan bruke Champagneflasker, som går an å lukke på ulike måter. Disse flaskene tåler trykket fra ettergjærende øl og er godt egnet til formålet.
Selv har jeg kjøpt plastkorker (som ser ut som en sjampignong) og trykt dem ned på flasken for hånd. Så er det bare å surre et lite ståltrådbur fast over den og ferdig er man.
De fleste sjampisflasker har også denne kanten som gjør at de kan kapsles med store ølkorker, tror det er 29 mm-korker. Korkemaskinen må være tilpasset korker av denne størrelsen for at det skal gå.
På et vineri jeg besøkte under ferien viste de noen flasker med musserende vin som var kapslet med slike ølkorker. Disse satt på under ettergjæringen, mens flaskene sto på skrått med tuten nedovervendt. Etter ettergjæringen ville de så fryse flaskehalsene for så å ta av korken, ta ut gjærslammet og så sette på en ordentlig sjampagnekork.
Hvis du synes det ikke ser så fint ut med plastkork (model sjampignon) så kan man også kjøpe sånn ekstra sølvfolieaktige greier som man krymper rundt flasken.
Her er noen bilder tatt fra www.brouwland.com som selger alt det der:
champagne cage with metal cap 100 pieces 012.271.3 10,83
champagne cork plast. super 100 pieces 012.231.7 6,21
crown corks 29mm GOLD 100 pcs 012.205.1 3,94
aluminium capsules champ. gold 100 pcs 026.202.2 13,15
(OBS: andre 'capsules' dersom ølkorker brukes og ikke plast/kork-korker av sjampignon-modellen)
De selger også i kvanta på 25 og 1000 stykk.