Diacetyl - trenger sårt hjelp!

uThaug skrev:
Brede skrev:
Kjenner du diacetyl ved flasking, flasker du for tidlig. La gjæren gjøre jobben ferdig før du flasker.

Samtlige av bryggene har stått 14 dager, og nedgjæring stopper som regel opp etter 5-8 dager. Så tviler vel på at det har med å gjæringstiden?
Det at gjæringen stopper etter 5-8 dager betyr ikke at ikke gjæren "fullfører" andre operasjoner samtidig.
Rist i vei  :yes:
 
Kjell G skrev:
uThaug skrev:
Brede skrev:
Kjenner du diacetyl ved flasking, flasker du for tidlig. La gjæren gjøre jobben ferdig før du flasker.

Samtlige av bryggene har stått 14 dager, og nedgjæring stopper som regel opp etter 5-8 dager. Så tviler vel på at det har med å gjæringstiden?
Det at gjæringen stopper etter 5-8 dager betyr ikke at ikke gjæren "fullfører" andre operasjoner samtidig.
Rist i vei  :yes:

Det Er jeg enig i. Men fra dag 5/8 til dag 14 bør vel gjæren ha klart å rydde tilstrekkelig opp etter seg? Men skal snu og vende flaskene som er til karbonering
 
uThaug skrev:
Kjell G skrev:
uThaug skrev:
Brede skrev:
Kjenner du diacetyl ved flasking, flasker du for tidlig. La gjæren gjøre jobben ferdig før du flasker.

Samtlige av bryggene har stått 14 dager, og nedgjæring stopper som regel opp etter 5-8 dager. Så tviler vel på at det har med å gjæringstiden?
Det at gjæringen stopper etter 5-8 dager betyr ikke at ikke gjæren "fullfører" andre operasjoner samtidig.
Rist i vei  :yes:

Det Er jeg enig i. Men fra dag 5/8 til dag 14 bør vel gjæren ha klart å rydde tilstrekkelig opp etter seg? Men skal snu og vende flaskene som er til karbonering

Har du boken yeast? Der er det et bittelite kapittel om hvordan du kan finne ut om du har forløperen til diacetyl i brygget på en enkel måte, og om hvorvidt du burde la det stå på gjæren lengre.

Men siden du får så mange brygg med diacetyl, og i tillegg med 05, så virker det som om det er en del av prosessen som gjentar seg fra brygg til brygg.

Har du brukt gjærnæring i noen av bryggene?

Det du kan gjøre neste gang er å tappe en del av vørteren til en egen sanitert beholder. Uten pitchet gjær. Hvis det blir action i denne så har du et eller annet levende du ikke vil ha. Pediococcus og lactobacillus kan lage diacetyl, hvis det er liv i denne andre beholderen så kan det hende du plukker opp noe av dette på vei til gjæringsspannet.
 
Tilbake
Topp