Hei,
Er ny her og tror jeg har klart å drepe gjæren. Hydrometer fra Europris har vist 1063 i 3 dager. Samme verdi hver dag. Spinner på målekolben for å fjerne bobbler.
Jeg har aldri brygget øl men det er vel bare tidsspørsmål før jeg kommer til å prøve det. I mellomtiden så har jeg lekt meg med tomtebrygg som jeg også har vokst opp med. Har laget tomtebrygg noen år og har fått til det før. De to siste årene har jeg byttet til øl-gjær uten hell.
Oppskrift:
Nottingham Ale Yeast
4,5 l EC Dahls Ingefærøl
5,5 l vann
1 kg sukker
1 flaske tomtebryggekstrakt
En klype nellikspiker
Steg:
1. Kokte opp vann og sukker.
2. Blandet alt sammen og hadde i noe ekstra kokt vann for å justere temperatur til 30 grader.
3. Ristet godt for og oksygenere.
4. Hydrerte gjæren i 3 dl vann i 30 grader ca 30 minutter. Etter å ha rørt en del for å gjevne ut klumpene så jeg på Danstar sine sider at men IKKE SKAL RØRE!
5. Helte oppi gjærblandingen.
Det var etter dette jeg begynte å tenke litt og dobbelsjekket på nett. At jeg burde tilpasse temperaturen gradvis til vørteren og den burde hatt en temp på 14-21 grader. Så jeg puttet brygget ut på verandaen i 3 grader i 45 minutter for at temperaturen skulle gå fortere ned før den ble satt i ett rom med 18 grader.
(Har korrigert xG i forhold til temperatur)
OG: 1,063 (30 grader)
SG dag 1: 1,063 (20 grader)
SG dag 2: 1,063 (25 grader)
SG dag 3: 1,063 (25 grader)
Så her er noe gale! Det kommer noe CO2 da det kiler i nesa når jeg lukter oppi dunken. Det smaker i hvert fall veldig søtt fortsatt.
Er det noen måte å redde dette på?
Mvh
Stian
Er ny her og tror jeg har klart å drepe gjæren. Hydrometer fra Europris har vist 1063 i 3 dager. Samme verdi hver dag. Spinner på målekolben for å fjerne bobbler.
Jeg har aldri brygget øl men det er vel bare tidsspørsmål før jeg kommer til å prøve det. I mellomtiden så har jeg lekt meg med tomtebrygg som jeg også har vokst opp med. Har laget tomtebrygg noen år og har fått til det før. De to siste årene har jeg byttet til øl-gjær uten hell.
Oppskrift:
Nottingham Ale Yeast
4,5 l EC Dahls Ingefærøl
5,5 l vann
1 kg sukker
1 flaske tomtebryggekstrakt
En klype nellikspiker
Steg:
1. Kokte opp vann og sukker.
2. Blandet alt sammen og hadde i noe ekstra kokt vann for å justere temperatur til 30 grader.
3. Ristet godt for og oksygenere.
4. Hydrerte gjæren i 3 dl vann i 30 grader ca 30 minutter. Etter å ha rørt en del for å gjevne ut klumpene så jeg på Danstar sine sider at men IKKE SKAL RØRE!
5. Helte oppi gjærblandingen.
Det var etter dette jeg begynte å tenke litt og dobbelsjekket på nett. At jeg burde tilpasse temperaturen gradvis til vørteren og den burde hatt en temp på 14-21 grader. Så jeg puttet brygget ut på verandaen i 3 grader i 45 minutter for at temperaturen skulle gå fortere ned før den ble satt i ett rom med 18 grader.
(Har korrigert xG i forhold til temperatur)
OG: 1,063 (30 grader)
SG dag 1: 1,063 (20 grader)
SG dag 2: 1,063 (25 grader)
SG dag 3: 1,063 (25 grader)
Så her er noe gale! Det kommer noe CO2 da det kiler i nesa når jeg lukter oppi dunken. Det smaker i hvert fall veldig søtt fortsatt.
Er det noen måte å redde dette på?
Mvh
Stian
Sist redigert: