Dosering av gjær fra Lervig bryggeri

Hans K

Dommer
Jeg har vert hos lervig å handlet råvarer til brygging i helgen. Fikk ett par glass med gjær som har stått i kjøleskapet i en drøy uke.
Skal brygge til helga å funderer på hvordan jeg skal dosere det.
Lurer på om jeg kan bruke mr.malty sin "repitching from slurry" kalkulator?
Kunne det vert lurt å laget en starter og fått litt fres i gjæren igjen?

Håper noen har litt mer erfaringer og noen gode tips om bruk av gjær fra bryggerier :)
 
Har brukt slurry fra Lervig noen ganger. Har brukt Mr. Malty da og la på rundt 50% på mengde da slurryen var over en uke. Var en relativt kompakt slurry uten mye humlegrums.
 
Prøver meg på en hoppy joe klone og en lucky jack klone på 25 liter hver.
Tenker å bruke 200 - 250ml på hver. Hva tror du om det?
Lager du starter?
 
Tilbake
Topp