Eg har lagd ein APA etter eit ekstraktsett. Men når eg skulle sette ølet på lagring så kom eg på at gjæret var glømt. Det låg i frysen og siden eg hadde dårlig tid, heiv eg det rett oppi. Når gjæringa er ferdig så endte ølet på 4,8-5% framfor 5,6%.
Eg antar sjølv, at ein del gjærceller blei drept i å ha gjæret rett oppi det romtemperert + vørteren, framfor å rehydrere eller i det minste ha gjæret ei stund i romtemperatur. Kan det være temperatur forskjellen som gjer at resultatet er så forskjellig. Temperaturen på gjæringen har logget veldig stabil 2grader pluss minus på det meste.
Eller nokon som kan sei noko på dette?
Eller har ikkje det så mykje å sei, viktig å ha med seg evt til neste gang
Eg antar sjølv, at ein del gjærceller blei drept i å ha gjæret rett oppi det romtemperert + vørteren, framfor å rehydrere eller i det minste ha gjæret ei stund i romtemperatur. Kan det være temperatur forskjellen som gjer at resultatet er så forskjellig. Temperaturen på gjæringen har logget veldig stabil 2grader pluss minus på det meste.
Eller nokon som kan sei noko på dette?
Eller har ikkje det så mykje å sei, viktig å ha med seg evt til neste gang