Drept ein del gjærceller?

Eg har lagd ein APA etter eit ekstraktsett. Men når eg skulle sette ølet på lagring så kom eg på at gjæret var glømt. Det låg i frysen og siden eg hadde dårlig tid, heiv eg det rett oppi. Når gjæringa er ferdig så endte ølet på 4,8-5% framfor 5,6%.

Eg antar sjølv, at ein del gjærceller blei drept i å ha gjæret rett oppi det romtemperert + vørteren, framfor å rehydrere eller i det minste ha gjæret ei stund i romtemperatur. Kan det være temperatur forskjellen som gjer at resultatet er så forskjellig. Temperaturen på gjæringen har logget veldig stabil 2grader pluss minus på det meste.

Eller nokon som kan sei noko på dette?
Eller har ikkje det så mykje å sei, viktig å ha med seg evt til neste gang
 
Eg har lagd ein APA etter eit ekstraktsett. Men når eg skulle sette ølet på lagring så kom eg på at gjæret var glømt. Det låg i frysen og siden eg hadde dårlig tid, heiv eg det rett oppi. Når gjæringa er ferdig så endte ølet på 4,8-5% framfor 5,6%.

Eg antar sjølv, at ein del gjærceller blei drept i å ha gjæret rett oppi det romtemperert + vørteren, framfor å rehydrere eller i det minste ha gjæret ei stund i romtemperatur. Kan det være temperatur forskjellen som gjer at resultatet er så forskjellig. Temperaturen på gjæringen har logget veldig stabil 2grader pluss minus på det meste.

Eller nokon som kan sei noko på dette?
Eller har ikkje det så mykje å sei, viktig å ha med seg evt til neste gang

Jeg tror ikke det spiller noen rolle om du tar den rett fra fryseren - skjønt jeg veit ikke sikkert. Men hva slags gjær var det? Å hive tørrgjær rett i vørteren ville jeg ikke gjort med annen gjær enn Lallamands og Fermentis' produkter.
 
Eg har lagd ein APA etter eit ekstraktsett. Men når eg skulle sette ølet på lagring så kom eg på at gjæret var glømt. Det låg i frysen og siden eg hadde dårlig tid, heiv eg det rett oppi. Når gjæringa er ferdig så endte ølet på 4,8-5% framfor 5,6%.

Eg antar sjølv, at ein del gjærceller blei drept i å ha gjæret rett oppi det romtemperert + vørteren, framfor å rehydrere eller i det minste ha gjæret ei stund i romtemperatur. Kan det være temperatur forskjellen som gjer at resultatet er så forskjellig. Temperaturen på gjæringen har logget veldig stabil 2grader pluss minus på det meste.

Eller nokon som kan sei noko på dette?
Eller har ikkje det så mykje å sei, viktig å ha med seg evt til neste gang

Nøyaktig hva har du gjort? Hvor stort vørtervolum er det snakk om, og hvor mye gjær? Hvordan har denne gjæren vært lagret i fryser? Har du brukt noen tilsetning? Hvilken temperatur har du frosset den på, og hvordan har du gått frem for å fryse den? Hvilken gjær er det? Er den tørr eller fersk?

Det er veldig vanskelig å svare på spørsmålet ditt uten å ha mer konkret informasjon.
 
Jeg tror ikke det spiller noen rolle om du tar den rett fra fryseren - skjønt jeg veit ikke sikkert. Men hva slags gjær var det? Å hive tørrgjær rett i vørteren ville jeg ikke gjort med annen gjær enn Lallamands og Fermentis' produkter.

Det var tørrgjær US-05

ost: 535069, member: 6730"]Nøyaktig hva har du gjort? Hvor stort vørtervolum er det snakk om, og hvor mye gjær? Hvordan har denne gjæren vært lagret i fryser? Har du brukt noen tilsetning? Hvilken temperatur har du frosset den på, og hvordan har du gått frem for å fryse den? Hvilken gjær er det? Er den tørr eller fersk?

Det er veldig vanskelig å svare på spørsmålet ditt uten å ha mer konkret informasjon.[/QUOTE]

Beklager eg har skrevet frosset men eg skrevet heilt feil. Det er lagret i kjøleskapet 4 grader
Det var tørrgjær lagret i kjøleskapet i pakken sin på 4 grader. Er kjøpt frå brewshop Vørteren var ein batch på 23L, ikkje brukt noko tilsetning anna enn tørrhumler.
 
Det var tørrgjær US-05

ost: 535069, member: 6730"]Nøyaktig hva har du gjort? Hvor stort vørtervolum er det snakk om, og hvor mye gjær? Hvordan har denne gjæren vært lagret i fryser? Har du brukt noen tilsetning? Hvilken temperatur har du frosset den på, og hvordan har du gått frem for å fryse den? Hvilken gjær er det? Er den tørr eller fersk?

Det er veldig vanskelig å svare på spørsmålet ditt uten å ha mer konkret informasjon.

Beklager eg har skrevet frosset men eg skrevet heilt feil. Det er lagret i kjøleskapet 4 grader
Det var tørrgjær lagret i kjøleskapet i pakken sin på 4 grader. Er kjøpt frå brewshop Vørteren var ein batch på 23L, ikkje brukt noko tilsetning anna enn tørrhumler.[/QUOTE]

Ser ikke at du har gjort noe galt. 1 pose kan være litt lite, men det bør egentlig gå greit. Så nei, jeg har ingen forklaring.
 
Tilbake
Topp