De vanlige små svarte melbillene skiller visstnok ut et stoff med særdeles ubehagelig smak. Jeg aner ikke hvor mye som skal til for at du skulle kunne merke det i ølet, men jeg hadde nok kasta det maltet.Jeg fikk melding fra en butikk om at de hadde funnet midd el.l. små dyr i malten jeg nettopp hadde fått en forsyning fra. Det dreier seg om en oppveiet og tilpasset oppskrift og ikke malt jeg har til hensikt å lagre, så det er ikke spredningsfare. Den vil dog bli liggende en måneds tid før jeg har bryggekapasitet. Leverandøren tilbyr seg hyggelig nok å kreditere, men er det nødvendig? Har det noe å si for resultatet om det er med noen små, ubedte gjester i gryta?
Melmidd høres det ut som?Jeg fikk melding fra en butikk om at de hadde funnet midd el.l. små dyr i malten jeg nettopp hadde fått en forsyning fra. Det dreier seg om en oppveiet og tilpasset oppskrift og ikke malt jeg har til hensikt å lagre, så det er ikke spredningsfare. Den vil dog bli liggende en måneds tid før jeg har bryggekapasitet. Leverandøren tilbyr seg hyggelig nok å kreditere, men er det nødvendig? Har det noe å si for resultatet om det er med noen små, ubedte gjester i gryta?
+1 , en ting er de krypa du ser, men det ene fører gjerne det andre med seg. Du vil ikke bli forgiftet av bakterier som f.eks basillus cereus, matforgiftningsbakterie som lett kan komme i korn og melvarer via slike skapningerMelmidd høres det ut som?
Jeg hadde ikke brukt maltet, for å være ærlig. Farlig eller ikke, så frister det ikke å lage middøl (eller middbrød, om det skulle havne i melet). Så er det jo også en viss fare for at dyrene kan spre seg til andre matvarer. Jeg vet omtrent hvordan jeg skal håndtere et infisert gjæringskar (kloring eller kasting), men et kjøkkenskap med melmiddinfeksjon er jeg mindre sikker på.
Hadde det vært meg, så hadde det altså blitt kastet umiddelbart. Men du lever sikkert like lenge om du lager øl av det.
Denne typer bakterier trenger nok «våt» mat for å formere seg til de mengdene som må til for produsrre nok toxiner til å bli gjøre deg syk, og både dyra og bakterene dør i mesk/kok.+1 , en ting er de krypa du ser, men det ene fører gjerne det andre med seg. Du vil ikke bli forgiftet av bakterier som f.eks basillus cereus, matforgiftningsbakterie som lett kan komme i korn og melvarer via slike skapninger
Vanskelig å få et godt bilde hvis de er så små, men appen "artsorakel" er ganske nyttig til identifisering av norske arter.Nei, tror ikke det. Disse er små, tror de største ikke er mer enn en mm.
Vi har en gang hatt dyr i kjøkkenskapene. Det ble mye arbeid å ordne opp etter de.
Hvis det var melbiller (husker ikke, men klarte å finne ut hva det var) så er disse betydelig mindre.
Prøvde å ta bilde av de i men de er allt for små til det.
De på kjøkkenet fannt jeg ut hva var ved å ta bilde av de.