1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Einerlåg

En tråd i 'Brygging' startet av Birhanen, 14 Okt 2019.

  1. Birhanen

    Birhanen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Når jeg bruker einerlåg får jeg konsekvent dårligere skum på ølet. Jeg antar at det skyldes oljer/terpener fra einernålene. Er det flere som har samme erfaring?
     
    loebrygg liker dette.
  2. HåvardK

    HåvardK
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det kan nok stemme. Nå karbonerer jeg ganske lavt når jeg brygger med einerlåg, så det med skum er ikke veldig viktig for meg mtp akkurat disse ølene (så langt snakker vi om ulike varianter av maltøl/Stjørdalsøl).
     
  3. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Er ikke bare at det er dårligere karbonert da? Ølet holder mindre CO2 i utgangspunktet på grunn av den høye gjæringstemperaturen (antar vi snakker om en kveik her), så da må du kompensere for det om du karbonerer naturlig. Kjører min råøl på 0,9 bar og der er helt passelig fint seigt godt skum.
     
  4. Birhanen

    Birhanen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Det skummer under helling, men legger seg svært raskt.
     

Del denne siden