Har drevet med ekstraktbrygging et års tid nå. På den tiden har jeg lært MYE, men det har dukket opp dobbelt så mange spørsmål....
Først av alt har jeg merket at det har vært vanskelig å få en høy alkohol % ved ekstraktbrygging. Ofte ender denne på 3,2 - 3,6% (4,2-4,5 er ønskelig). Er det noen "triks" for å øke alkohol%. Jeg har 2 teorier: Enten øke OG ved å tilsette mer ekstrakt ved brygging..??? Den andre teorien er; Vet sekundærgjæring er et omdiskutert tema. Men hva vil kunne skje +/- ved å tilsette mer gjær og sukker ved sekundærgjæring?. Vil ikke dette øke alkohold%??? (bismak? ødelegge ølet?)...
Jeg har som regel brukt ferdighumlet ekstrakt, og tilsatt gjæren som følger med pakken. I noen tilfeller har gjæringstemperaturen gått 1-2*c over det som er angitt på gjærpakken...Kan dette påvirke ølet i stor grad?
Først av alt har jeg merket at det har vært vanskelig å få en høy alkohol % ved ekstraktbrygging. Ofte ender denne på 3,2 - 3,6% (4,2-4,5 er ønskelig). Er det noen "triks" for å øke alkohol%. Jeg har 2 teorier: Enten øke OG ved å tilsette mer ekstrakt ved brygging..??? Den andre teorien er; Vet sekundærgjæring er et omdiskutert tema. Men hva vil kunne skje +/- ved å tilsette mer gjær og sukker ved sekundærgjæring?. Vil ikke dette øke alkohold%??? (bismak? ødelegge ølet?)...
Jeg har som regel brukt ferdighumlet ekstrakt, og tilsatt gjæren som følger med pakken. I noen tilfeller har gjæringstemperaturen gått 1-2*c over det som er angitt på gjærpakken...Kan dette påvirke ølet i stor grad?