Hei, har planer om å brygge i dag ved bruk av ekstrakt. Jeg leser litt forskjellig rundt om kring.
-Kok alt av malt med redusert vann, for å tynne ut når det overføres til gjøringskar.
-Kok deler av malten med redusert vann, tilsett resten av malten på slutten av koketiden og tynn ut ved overføring til gjørkar.
-Kok deler av malten med alt vannet og tilsett resten av maltet mot slutten av kokingen.
Etter som jeg forstår vil alle disse metodene medføre at jeg må bruke mer humle for å oppnå ønsket IBU enn hvis jeg koker alt av malt og vann fra begynnelsen?
Mitt spørsmål er derfor hvor skal jeg ikke koke all malten og vannet fra begynnelse til slutt? Jeg har kjøler så nedkjøling er ikke et problem.
TIl info så er det en Belgisk Wit basert på DME Hvete og ekstra lys med humle EKG og Saaz.
-Kok alt av malt med redusert vann, for å tynne ut når det overføres til gjøringskar.
-Kok deler av malten med redusert vann, tilsett resten av malten på slutten av koketiden og tynn ut ved overføring til gjørkar.
-Kok deler av malten med alt vannet og tilsett resten av maltet mot slutten av kokingen.
Etter som jeg forstår vil alle disse metodene medføre at jeg må bruke mer humle for å oppnå ønsket IBU enn hvis jeg koker alt av malt og vann fra begynnelsen?
Mitt spørsmål er derfor hvor skal jeg ikke koke all malten og vannet fra begynnelse til slutt? Jeg har kjøler så nedkjøling er ikke et problem.
TIl info så er det en Belgisk Wit basert på DME Hvete og ekstra lys med humle EKG og Saaz.