Fant følgende oppskrift av TheJadedDog på homebrewtalk.com (http://www.homebrewtalk.com/f69/all-amarillo-IPA-28517/):
Er det noe spesielt man må passe på her? Og er det virkelig nødvendig med gjæring i 4 uker? Jeg klarer forresten heller ikke finne noe Crystal 40 i norske nettbutikker,e men antar den kun er for fargen sin del?
Recipe Type: Extract
Yeast: Safale - 05
Yeast Starter: No
Additional Yeast or Yeast Starter: No
Batch Size (Gallons): 5
Original Gravity: 1.067
Final Gravity: 1.016
IBU: 45
Boiling Time (Minutes): 60
Primary Fermentation (# of Days & Temp): 7 days at 60 deg
Secondary Fermentation (# of Days & Temp): 3 weeks at 60 deg
7lbs Muntons Extra Light DME
1/2lb Crystal 40
Steeped in 1.5 gallons of 160 deg water for 20 minutes.
1.5 oz Amarillo 8%AA for 60 Min
1 oz Amarillo 8%AA for for 15 Min
1 oz Amarillo 8%AA for for 5 Min
.5 oz Amarillo 8%AA for at flameout
Beer came out nice and smooth with just the right amount of hop bitterness for me. Real hop heads might want to up the hop additions and consider dry-hopping.
Er det noe spesielt man må passe på her? Og er det virkelig nødvendig med gjæring i 4 uker? Jeg klarer forresten heller ikke finne noe Crystal 40 i norske nettbutikker,e men antar den kun er for fargen sin del?