Hei!
Skal brygge årets "vår-øl" og det har jeg bestemt er en amerikansk blonde .
Utfordringen er at jeg i stedet for å meske halvparten og tilsette resten ekstrakt til en batch på 20-25 liter skal denne gangen kun bruke ekstrakt, og jeg skal brygge dobbelt så stor mengde.
Jeg sikter på en OG på rundt 1,04 og en IBU 20 som er typeriktig.
Totalmengden til gjæring tenkte jeg skulle være 22 liter*2= 44 liter. På den måten får jeg antageligvis 40 liter til flasking.
Det jeg lurer litt på er logistikken. Er det noe jeg bør være obs på når jeg koker 11 liter vørter og deretter fordeler dette 50/50 i 2 gjæringskar? Det blir jo noe alla "kit" brygging hvor man blander ut malt-ekstrakten i kokende vann og deretter fyller på med vann fra kranen.
Er dette relativt rett frem å få til eller er det noe jeg bør være obs på?
Skal brygge årets "vår-øl" og det har jeg bestemt er en amerikansk blonde .
Utfordringen er at jeg i stedet for å meske halvparten og tilsette resten ekstrakt til en batch på 20-25 liter skal denne gangen kun bruke ekstrakt, og jeg skal brygge dobbelt så stor mengde.
Jeg sikter på en OG på rundt 1,04 og en IBU 20 som er typeriktig.
Totalmengden til gjæring tenkte jeg skulle være 22 liter*2= 44 liter. På den måten får jeg antageligvis 40 liter til flasking.
Det jeg lurer litt på er logistikken. Er det noe jeg bør være obs på når jeg koker 11 liter vørter og deretter fordeler dette 50/50 i 2 gjæringskar? Det blir jo noe alla "kit" brygging hvor man blander ut malt-ekstrakten i kokende vann og deretter fyller på med vann fra kranen.
Er dette relativt rett frem å få til eller er det noe jeg bør være obs på?