Mc.
Norbrygg-medlem
Brygget med en ny kjele i dag. Har ordnet meg en kjele som tar 15 liter kok med krane montert litt over bunnen.
Brukte 3,3 Kg malt på 10 liter meskevann.
Varmet vannet til 72 grader og la maltposen i. Temp sank til 67 grader i løpet av noen få minutter.
Prøvde å holde tempen der ved å justere på kokeplaten, men den sank til 63 grader etter 15 minutter.
Fikk opp tempen igjenn etter nye 10 minutter, men så sank den igjenn til 63-64 grader og holdt seg stort sett der bortsett fra de siste 10 minutter da den steg til 65.
Underveis tappet jeg av vørter fra kranen og slo over for å skylle malten. Eltet litt i maltposen noen ganger. Trodde dette skulle gi godt utbytte,men endte ca opp på 1042 og 10,8 liter vørter i kjelen etter nedkjøling. Ikke mye å skryte av. Gir en effektivitet på 46 %
Tidligere har jeg brukt en mindre kjele som jeg isolerte godt og lot den stå i fred til meskingen var ferdig. Tempen sank bare en 2-3 grader i løpet av en time. Flyttet maltposen over til en ny kasserolle for avrenning og skylling. Fant ut at det beste var å la den ligge i skyllevannet i 15 minutter før den ble løftet opp for avrenning. Dette ga en effektivitet på 65%.
Noen som ser noen klare feil i måten jeg gjorde det på i dag ?
Brukte 3,3 Kg malt på 10 liter meskevann.
Varmet vannet til 72 grader og la maltposen i. Temp sank til 67 grader i løpet av noen få minutter.
Prøvde å holde tempen der ved å justere på kokeplaten, men den sank til 63 grader etter 15 minutter.
Fikk opp tempen igjenn etter nye 10 minutter, men så sank den igjenn til 63-64 grader og holdt seg stort sett der bortsett fra de siste 10 minutter da den steg til 65.
Underveis tappet jeg av vørter fra kranen og slo over for å skylle malten. Eltet litt i maltposen noen ganger. Trodde dette skulle gi godt utbytte,men endte ca opp på 1042 og 10,8 liter vørter i kjelen etter nedkjøling. Ikke mye å skryte av. Gir en effektivitet på 46 %
Tidligere har jeg brukt en mindre kjele som jeg isolerte godt og lot den stå i fred til meskingen var ferdig. Tempen sank bare en 2-3 grader i løpet av en time. Flyttet maltposen over til en ny kasserolle for avrenning og skylling. Fant ut at det beste var å la den ligge i skyllevannet i 15 minutter før den ble løftet opp for avrenning. Dette ga en effektivitet på 65%.
Noen som ser noen klare feil i måten jeg gjorde det på i dag ?