En enkel AMARILLO IPA

Hei,

Jeg har igjen 79g amarolli fro forrige brygg. Satte sammen denne oppskriften. Jeg er helt fersk på egne oppskrifter så om noen kan se på den og evt komme med tips..

5.00 kg              Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC)        Grain        1        83.3 %       
1.00 kg              Caramel/Crystal Malt - 20L (39.4 EBC)    Grain        2        16.7 %       
19.00 g              Amarillo Gold [8.50 %] - Boil 60.0 min  Hop          3        17.5 IBUs   
30.00 g              Amarillo Gold [8.50 %] - Boil 30.0 min  Hop          4        21.2 IBUs   
30.00 g              Amarillo Gold [8.50 %] - Boil 15.0 min  Hop          5        13.7 IBUs   
2.0 pkg              London Ale Yeast (Wyeast Labs #1028) [12 Yeast        6        -           
 
Kanskje større muligheter for en Amarillo Pale Ale enn en IPA?

Tror jeg ville ha lagt til nok humle ved 60/90 min til ca. ønsket bitterhet, droppet 30 min tilsettning og flyttet den frem til 5-0 min for aromaen sin del.
 
Jeg ville ha reduser mengden krystallmalt til maks 10 %. 16 % vil gi et søtt og fyldig øl, mens en amerikansk IPA typisk er tørr og lett i kroppen.
 
Du trenger uansett mer humle til en IPA. Kjøp noe Columbus for eksempel, og bruk det ved 60 minutter, nok til at du får tilsammen 60 IBU, og bruk resten av humlen ved 15 minutter, 0 minutter og som tørrhumle.
 
Da ser den slik ut.. pluss at jeg har noe Columbus, Cimcoe og Centennial liggende.. tror jeg. Men da blir det jo ikke Single Hop ??

Ingredients:
------------
Amt                  Name                                    Type          #        %/IBU       
7.00 kg              Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC)        Grain        1        87.5 %       
1.00 kg              Caramel/Crystal Malt - 60L (118.2 EBC)  Grain        2        12.5 %       
25.00 g              Amarillo Gold [8.50 %] - Boil 60.0 min  Hop          3        21.4 IBUs   
10.00 g              Columbus (Tomahawk) [14.00 %] - Boil 60. Hop          4        14.1 IBUs   
30.00 g              Amarillo Gold [8.50 %] - Boil 30.0 min  Hop          5        19.7 IBUs   
19.00 g              Amarillo Gold [8.50 %] - Boil 5.0 min    Hop          6        3.2 IBUs     
2.0 pkg              London Ale Yeast (Wyeast Labs #1028) [12 Yeast        7        -           
 
Vel, du har valget mellom single hop eller en IPA. Saken er den at IPA krever mye humle, og 79 gram er ikke på langt nær nok til en batch på ~20 liter.  Men du har Simcoe, sier du? Kombinasjonen Simcoe/Amarillo som aromahumle er bortimot berømt blant IPA-fans. Jeg ville fremdeles ha kuttet ned på krystallmalten, til 500 gram maks.

6 kg pale malt
500 g cara 120

Columbus + Centennial 60 min 49 IBU
19 g Amarillo 15 min 11 IBU
25 g Amarillo 0 min
30 g Amarillo tørrhumle

Dette vil ligne en IPA. I tillegg kan du godt bruke samme mengde Simcoe der du bruker Amarillo, om du har nok, og gjerne også litt Columbus til tørrhumle. Da bør du få noe virkelig godt.
 
Kjetil S skrev:
Vel, du har valget mellom single hop eller en IPA. Saken er den at IPA krever mye humle, og 79 gram er ikke på langt nær nok til en batch på ~20 liter.  Men du har Simcoe, sier du? Kombinasjonen Simcoe/Amarillo som aromahumle er bortimot berømt blant IPA-fans. Jeg ville fremdeles ha kuttet ned på krystallmalten, til 500 gram maks.

6 kg pale malt
500 g cara 120

Columbus + Centennial 60 min 49 IBU
19 g Amarillo 15 min 11 IBU
25 g Amarillo 0 min
30 g Amarillo tørrhumle

Dette vil ligne en IPA. I tillegg kan du godt bruke samme mengde Simcoe der du bruker Amarillo, om du har nok, og gjerne også litt Columbus til tørrhumle. Da bør du få noe virkelig godt.

Yum yum give me some :)
 
Ja, etter litt frem og tilbake, og bruka av humlerester så ble den slik:
Amt                  Name                                    Type          #        %/IBU       
7.00 kg              Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC)        Grain        1        87.5 %       
1.00 kg              Caramel/Crystal Malt - 60L (118.2 EBC)  Grain        2        12.5 %       
25.00 g              Amarillo Gold [8.50 %] - Boil 60.0 min  Hop          3        20.0 IBUs   
10.00 g              Simcoe [13.00 %] - Boil 60.0 min        Hop          4        12.2 IBUs   
35.00 g              Amarillo Gold [8.50 %] - Boil 30.0 min  Hop          5        21.5 IBUs   
30.00 g              Columbus (Tomahawk) [14.00 %] - Boil 5.0 Hop          6        7.9 IBUs     
15.00 g              Amarillo Gold [8.50 %] - Boil 5.0 min    Hop          7        2.4 IBUs     
10.00 g              Simcoe [13.00 %] - Boil 5.0 min          Hop          8        2.4 IBUs     
30.00 g              Centennial [10.00 %] - Boil 0.0 min      Hop          9        0.0 IBUs     
3.0 pkg              London Ale Yeast (Wyeast Labs #1028) [12 Yeast        10      -           

Jeg kjøpte egentlig .500g med caramel, men de målte opp 1 kg. Dette så jeg ikke før den var oppi :)

Dette blir interressant å se resultatet av.
 
Tilbake
Topp