ADale
Norbrygg-medlem
Jeg har til nå gjæret på 2 stk 25 liters tanker. Men vurderer å gå over til en 60 liters tank. Er det noe i veien for det? Hva er fordelene og ulempene? Sist jeg brygget, fikk jeg veldig ujevn gjæring der den ene stormgjæret ferdig på 4 dager til omtrent riktig FG og den andre har snart ploppet i 2 uker. Med 1 dunk slipper jeg det, og jeg slipper også å helle opå 2 dunker og rengjøre 2 dunker.
Kort spørsmål om karbonering:
Jeg tenkte da å overføre ølet til en 25 liters dunk med tappekran etter at sukkerløsningen er tilsatt når den skal karboneres.
Er det ok , eller er det bedre å tilsette sukkerløsningen først og bruke en hevert? Eller skal sukkerløsningen tilsettes helt tilslutt når karet er fullt?
Kort spørsmål om karbonering:
Jeg tenkte da å overføre ølet til en 25 liters dunk med tappekran etter at sukkerløsningen er tilsatt når den skal karboneres.
Er det ok , eller er det bedre å tilsette sukkerløsningen først og bruke en hevert? Eller skal sukkerløsningen tilsettes helt tilslutt når karet er fullt?