En uke i kjøla og ølen virker mye tørrere. Hvorfor?

Har en punk IPA klone som har stått litt over ei uke på fat i kjøla og den virker mye tørrere en da jeg fatet den.

FG var nådd. Etter å ha lest at folk fater og drikker med en gang så gjorde jeg det. Men den hadde en litt seig karakter ifht det jeg håpet på. Nå virker den et knepp unna det som var målet. Smaker ikke  funky  heller.

Kan det være humleoljer som nå har fått "satt" seg?  Eller hva kan det være?

Tenkte at denne oppskriften trengte en god del justeringer, men etter at den har stått litt så føles det nesten som at den kan være i mål etter to brygg til.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
Jeg har ikke noe godt svar, men opplever det samme. Det føles som om ølen "setter" seg etter en uke kaldt på fat.
 
Jeg kan godt tappe og drikke et øl samme kveld, men med litt tid på fatet vil ølet modnes. Så det er ikke noe unormalt i det du har opplevd.
 
Tilbake
Topp