Jeg har satt en del brygg og første gang jeg har opplevd dette.
Det er en bitter, mesket på 67 grader. OG 1.050 FG 1.016. Brukte 1 pakke gjær S-04.
Når jeg åpner flasken hører jeg en "hvisst" lyd, dette tyder vel iallefall på at korken er tett? Tror jeg har åpnet 6 flasker og 3 av disse var helt flate. 3 av disse hadde helt perfekt karbonering (6gram per liter). Jeg hadde sukker rett i flaskene denne gangen, da jeg ikke gadd omstikking denne gangen. (gjør vanligvis det).
Flaskene har stått til karbonering på 23 grader i 1,5 uke (stein hard PET flaske).
Jeg er usikker på årsaken til dette og hva jeg evt. kan gjøre med de flate flaskene? Kan det faktisk være at jeg har hatt i for lite gjær? Kan jeg prøve å la de flate flaskene stå enda lengre i 20grader + og se hva som skjer?
Det er en bitter, mesket på 67 grader. OG 1.050 FG 1.016. Brukte 1 pakke gjær S-04.
Når jeg åpner flasken hører jeg en "hvisst" lyd, dette tyder vel iallefall på at korken er tett? Tror jeg har åpnet 6 flasker og 3 av disse var helt flate. 3 av disse hadde helt perfekt karbonering (6gram per liter). Jeg hadde sukker rett i flaskene denne gangen, da jeg ikke gadd omstikking denne gangen. (gjør vanligvis det).
Flaskene har stått til karbonering på 23 grader i 1,5 uke (stein hard PET flaske).
Jeg er usikker på årsaken til dette og hva jeg evt. kan gjøre med de flate flaskene? Kan det faktisk være at jeg har hatt i for lite gjær? Kan jeg prøve å la de flate flaskene stå enda lengre i 20grader + og se hva som skjer?