Hei, har en batch på 25 liter cider som ble satt på juice, 1kg sukker og Nottingham gjær. Brukte gjærnæring for øl når jeg satte, men ikke tilsatt mer underveis.
Gjæret sammen med ett fresh wort sett på 20 grader. Hadde litt kluss med temp på dag 2 og 3 pga en temp sensor som løsnet. Temp var oppi 23 og nedi 15 i karet i løpet av de to dagene.
Uansett så gjæret fresh wort settet fint ned der det skulle. Cideren stoppet på 1.013. Har vært stopp i 7 dager.
Planen var å flaske noe og naturlig karbonere.
Fate og tilsette camden og kaliumsorbat, søte med Hardanger eplemost etter en dag og tvangskarbonere resten.
Nå er jeg veldig usikker på hva som vil være lurest?
Om jeg tilsetter sukker vil den kunne gå løs på resten av sukkeret og lage flaskebomber? Trenger forsåvidt ikke mer søtning på evt fat, men burde jeg stoppe den så den ikke muligens går lenger ved lagring?
Gjæret sammen med ett fresh wort sett på 20 grader. Hadde litt kluss med temp på dag 2 og 3 pga en temp sensor som løsnet. Temp var oppi 23 og nedi 15 i karet i løpet av de to dagene.
Uansett så gjæret fresh wort settet fint ned der det skulle. Cideren stoppet på 1.013. Har vært stopp i 7 dager.
Planen var å flaske noe og naturlig karbonere.
Fate og tilsette camden og kaliumsorbat, søte med Hardanger eplemost etter en dag og tvangskarbonere resten.
Nå er jeg veldig usikker på hva som vil være lurest?
Om jeg tilsetter sukker vil den kunne gå løs på resten av sukkeret og lage flaskebomber? Trenger forsåvidt ikke mer søtning på evt fat, men burde jeg stoppe den så den ikke muligens går lenger ved lagring?