Noen som har en pekepinne på hva OG for råsaft fra epler er. Den kan variere fra år til år, eplesort til eplesort og fra gård til gård, men er kun ute etter en ca verdi.
Glemte å sjekke OG på cideren jeg satte.
Presset selvproduserte aroma-epler, presset på gårdspresse, lot stå ved ca 18 grader i en uke til vill-gjæringen var godt i gang, tilsatte 2 kg sukker i 2l vann (til 18 l råsaft), og fortsatte gjæringen ved 18 grader.
Sjekket SG i dag og den viser 1005.
Smaken er veldig bar, og passe tørr. Blir flasking eller fating, og videre kald lagring. Regner med det blir en fin sommerdrykk. ;D
Glemte å sjekke OG på cideren jeg satte.
Presset selvproduserte aroma-epler, presset på gårdspresse, lot stå ved ca 18 grader i en uke til vill-gjæringen var godt i gang, tilsatte 2 kg sukker i 2l vann (til 18 l råsaft), og fortsatte gjæringen ved 18 grader.
Sjekket SG i dag og den viser 1005.
Smaken er veldig bar, og passe tørr. Blir flasking eller fating, og videre kald lagring. Regner med det blir en fin sommerdrykk. ;D