Hallo alle sammen. Dette er mitt første innlegg, så dersom dette innlegget er lagt på feil plass så legger jeg meg isåfall paddeflat
Har hatt svært mye epler i hagen i år, så tenkte jeg ville prøve å lage eplecider. Presset 12 liter med saft. Har gjort følgende etterpå:
1. Helte saften i gjæringskar og tilsatte campden-pulver for å drepe villgjær. La håndkle over.
2. Tilsatte 24 timer senere halv pakke med vin-gjær fra Saga gjærsett pluss halv pakke med enzymer som fulgte med og gjærnæring. Dette ble først blandet ut med vann som holdt 22 grader, slik det stod på pakken. Hadde egentlig tenkt å bruke 775 cidergjær, men hadde gjort mesterstykket å glemme å legge pakken kjølig. Så det ble en nødløsning.
3. På med lokk og gjærlås.
Dunken har nå stått i rom i romtemperatur siden søndag kveld. er nå tirsdag kl 1130, og jeg ser ikke tegn til bobling i gjærlåsen. Er dette normalt, eller har det skjedd noe feil? Hadde inntrykk av at gjæringen skulle komme raskt igang, men er jo helt uerfaren så jeg kan ha misforstått noe eller gjort noe rart. Målte sukkerinnhold før jeg tilsatte noe til rundt 1048.
Forslag mottas med takk
Har hatt svært mye epler i hagen i år, så tenkte jeg ville prøve å lage eplecider. Presset 12 liter med saft. Har gjort følgende etterpå:
1. Helte saften i gjæringskar og tilsatte campden-pulver for å drepe villgjær. La håndkle over.
2. Tilsatte 24 timer senere halv pakke med vin-gjær fra Saga gjærsett pluss halv pakke med enzymer som fulgte med og gjærnæring. Dette ble først blandet ut med vann som holdt 22 grader, slik det stod på pakken. Hadde egentlig tenkt å bruke 775 cidergjær, men hadde gjort mesterstykket å glemme å legge pakken kjølig. Så det ble en nødløsning.
3. På med lokk og gjærlås.
Dunken har nå stått i rom i romtemperatur siden søndag kveld. er nå tirsdag kl 1130, og jeg ser ikke tegn til bobling i gjærlåsen. Er dette normalt, eller har det skjedd noe feil? Hadde inntrykk av at gjæringen skulle komme raskt igang, men er jo helt uerfaren så jeg kan ha misforstått noe eller gjort noe rart. Målte sukkerinnhold før jeg tilsatte noe til rundt 1048.
Forslag mottas med takk