Har du glemt humle på 15 og 5/2/1 min?
Hva er hensikten med whirlpool før kjøling i denne oppskriften?
200g tørrhumle på 40 liter vil gi en god men ikke voldsom aroma.
Hva skal Nelson på 30 min bidra med?
Jeg hadde brukt minst 2,5-3 gram per liter vørter i kokekjelen på 15 min og like mye på 5 min. Så hadde jeg kuttet ned på humlemengdene ved 60 min til jeg hadde kommet ned til ønsket totale IBU i oppskriften. 60-70 er sikkert fint, jeg liker litt mindre bitterhet men det er nå bare meg da.
Whirlpooling bruker jeg mens jeg kjøler og har ofte en solid dose humle oppi kokekjelen når jeg starter å kjøle.
Min siste IPA var faktisk en singelhop Equinox, den står til karbonering på fat nå! Altså ikke prøvesmakt i ferdig versjon men FG-prøven lovde bra.
Limer inn oppskriften under her, men du må tenke på at jeg liker å fremme veldig mye smak og aroma i ølet og bruker derfor veldig mye humle fra 15 min og til kokeslutt. Som du ser så var det ikke nødvendig å tilsette humle ved 60 min fordi Equinox har høy alfasyre nok til at jeg nådde ønsket IBU fra 15 min og utover. Vørteren ble alikevell kokt i 60 min for å dampe av DMS ting...
Batch Size (fermenter): 40,00 l Brewer:
Boil Size: 54,77 l Asst Brewer:
Boil Time: 60 min Equipment: Svartskjegg 15 gallon
End of Boil Volume 49,92 l Brewhouse Efficiency: 68,00 %
Final Bottling Volume: 38,00 l Est Mash Efficiency 87,4 %
Fermentation: Ale, Single Stage Taste Rating(out of 50):
Taste Notes:
Ingredients
Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
9500,00 g Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 76,0 %
500,00 g Crystal Malt - 60L (Thomas Fawcett) (118,2 EBC) Grain 2 4,0 %
2500,00 g Light dry malt extract (8,0 EBC) Dry Extract 3 20,0 %
0,00 g Equinox [13,90 %] - Boil 60,0 min Hop 4 0,0 IBUs
100,00 g Equinox [13,90 %] - Boil 15,0 min Hop 5 31,2 IBUs
150,00 g Equinox [13,90 %] - Boil 5,0 min Hop 6 18,8 IBUs
150,00 g Equinox [13,90 %] - Boil 1,0 min Hop 7 4,1 IBUs
4,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) [50,28 ml] Yeast 8 -
380,00 g Equinox [13,90 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 9 0,0 IBUs