Okei, dette er sikkert helt "vilt/sprøtt/uhørt" og så langt fra bryggetradisjoner som man kommer, men jeg fikk en tanke jeg må lufte med dere og høre hva dere tror ville ha skjedd.
Brygger en pilsner på ekstrakt, med IBU rund 30, OG 1,050.
La den gjære ut ihht hurtigbrygging lager metodikken, hvor man "slutter på 21 grader".
Når man er på slutten (FG: 1,016-1,013) så pitcher man aktiv starter på belle saison for å få den til å gjære ytterliggere ut.
Vil saisonen klare å gjøre noe i en vørter med alkohol og som da har litt kjip PH? (hvis den er veldig aktiv).
Vil man få noe esterproduksjon av saisonen, og dette vil vel "kræsje" fullstendig det som har skjedd tidligere i gjæringsforløpet?
Formålet bak er å få ekstraktet til å gjære ordentlig ut, uten å bruke sukker- men kanskje metoden blir litt for mye Frankenstein aktig?
Brygger en pilsner på ekstrakt, med IBU rund 30, OG 1,050.
La den gjære ut ihht hurtigbrygging lager metodikken, hvor man "slutter på 21 grader".
Når man er på slutten (FG: 1,016-1,013) så pitcher man aktiv starter på belle saison for å få den til å gjære ytterliggere ut.
Vil saisonen klare å gjøre noe i en vørter med alkohol og som da har litt kjip PH? (hvis den er veldig aktiv).
Vil man få noe esterproduksjon av saisonen, og dette vil vel "kræsje" fullstendig det som har skjedd tidligere i gjæringsforløpet?
Formålet bak er å få ekstraktet til å gjære ordentlig ut, uten å bruke sukker- men kanskje metoden blir litt for mye Frankenstein aktig?