Hei, jeg har nå handlet utstyr til å brygge øl - endelig.
Har flere kolleger som også brygger og har fått god hjelp med utstyr, men dette med skylling av mesken har gjort meg forvirret.
Jeg har kjøpt Vestbrygg sin Opplett, det er en weissbier.
Den har 5,8kg malt og x 3L blir 17,4L til mesking. Meskingen skal varmes opp til 67 grader i 60min og 76grader i 10min.
Når jeg skyller, skal jeg helle resterende vannmengde over maltet?
Totalt 28L - Mesk 17,4 som er 10,6L og det skal varmes opp til ca 75 grader. Hvor lenge skal jeg skylle før jeg blander alt og koker i 90min?
Har litt problemer med å visualisere dette.
Har flere kolleger som også brygger og har fått god hjelp med utstyr, men dette med skylling av mesken har gjort meg forvirret.
Jeg har kjøpt Vestbrygg sin Opplett, det er en weissbier.
Den har 5,8kg malt og x 3L blir 17,4L til mesking. Meskingen skal varmes opp til 67 grader i 60min og 76grader i 10min.
Når jeg skyller, skal jeg helle resterende vannmengde over maltet?
Totalt 28L - Mesk 17,4 som er 10,6L og det skal varmes opp til ca 75 grader. Hvor lenge skal jeg skylle før jeg blander alt og koker i 90min?
Har litt problemer med å visualisere dette.