Jeg brygget med G03 Dieter, og selv om jeg gjæret på 14 grader ble den definitivt for fruktig, dessverre, selv etter en måned på kjøla. Tok en sjanse og leverte den til NM nesten rett fra tapping, og fikk rundt 34 poeng eller noe, med tilbakemeldinger nettopp på at det er litt for mye estere til å være typeriktig.
Så skal ikke jeg uttale meg bastant om den bør gjæres enda lavere eller om WLP029 rett og slett er bedre.
Du kan få en smak til helga om du vil, @Finn.
Veldig gjerne! Jeg kan jo ta med ei flaske av den 2565'en, også. Er igjen ei eller to, tror jeg.
Er G03 en «treg startet» gjær. Jeg her den i en 45l batch med Kölsch via gjærstarter. Har hatt den på 15grader i et døgn uten synlig fart på gjæring. Ser den ref spec har anbefalt temperaturspekter fra 16-20 grader.
Noen som har erfaring?