Erfaringer med gjær fra WHC Lab

Aner ikke hvor riktig dette er, eller om det bare er en enkel forklaring på hva man kan forvente.

Britiske Maltmillar selger WHC og har beskrevet på denne måten.

WHC Dried Yeast -LAX
Origin: Sierra Nevada (Chico Strain)

WHC Dried Yeast - Bond
Origin: Whitbread Dry

WHC Dried Yeast - Old English
Origin: Hales Brewery in Seattle via Gales Brewery UK (unconfirmed)

WHC Dried Yeast - Saturated
Origin: Boddingtons, Manchester

WHC Dried Yeast - Einstein
Origin: Weihenstephan 34/70

WHC Dried Yeast - Apres Ski
Origin: Hurlimann Brewery

WHC Dried Yeast - Hoppin Pils
Origin: Weihenstephan 206

WHC Dried Yeast - Farmhouse Vibes
Origin: Brasserie Dupont

WHC Dried Yeast - Banana Split
Origin: Weihenstephan
 
Ser ut som at Farmhouse Vibes formerer seg og trives. Var kjapt i gang og har gjæret kontrollert nå i fire døgn, ikke noe forsøk på å komme seg ut. Startet på 20° i et par døgn og har økt temperaturen med 1° pr døgn etter det, er oppe i 23° nå og gjæringen begynner å avta. Tror jeg spunder i løpet av dagen.

Kan ikke si noe om smaken så langt, men det er ingenting å si på aromaen når døra åpnes ihvertfall. Den er veldig uklar, mer enn normalt synes jeg, omtrent som den teen med melk samboeren mikset seg til frokost nå.

20240413_105548.jpg


Red. Tok en prøve et par timer etter spunding som viste 1,007, temmelig nøyaktig fire dager etter pitch.
Så den er er effektiv. Temmelig røff i smaken, men det vil nok bli bedre.
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp