Erfaringer med gjær fra WHC Lab

Aner ikke hvor riktig dette er, eller om det bare er en enkel forklaring på hva man kan forvente.

Britiske Maltmillar selger WHC og har beskrevet på denne måten.

WHC Dried Yeast -LAX
Origin: Sierra Nevada (Chico Strain)

WHC Dried Yeast - Bond
Origin: Whitbread Dry

WHC Dried Yeast - Old English
Origin: Hales Brewery in Seattle via Gales Brewery UK (unconfirmed)

WHC Dried Yeast - Saturated
Origin: Boddingtons, Manchester

WHC Dried Yeast - Einstein
Origin: Weihenstephan 34/70

WHC Dried Yeast - Apres Ski
Origin: Hurlimann Brewery

WHC Dried Yeast - Hoppin Pils
Origin: Weihenstephan 206

WHC Dried Yeast - Farmhouse Vibes
Origin: Brasserie Dupont

WHC Dried Yeast - Banana Split
Origin: Weihenstephan
 
Ser ut som at Farmhouse Vibes formerer seg og trives. Var kjapt i gang og har gjæret kontrollert nå i fire døgn, ikke noe forsøk på å komme seg ut. Startet på 20° i et par døgn og har økt temperaturen med 1° pr døgn etter det, er oppe i 23° nå og gjæringen begynner å avta. Tror jeg spunder i løpet av dagen.

Kan ikke si noe om smaken så langt, men det er ingenting å si på aromaen når døra åpnes ihvertfall. Den er veldig uklar, mer enn normalt synes jeg, omtrent som den teen med melk samboeren mikset seg til frokost nå.

20240413_105548.jpg


Red. Tok en prøve et par timer etter spunding som viste 1,007, temmelig nøyaktig fire dager etter pitch.
Så den er er effektiv. Temmelig røff i smaken, men det vil nok bli bedre.
 
Sist redigert:
Har nettopp testet Farmhouse Vibes i en Saison med en god dose Nelson. Vær OBS på at den gjærer ut til 1.000 - selv om den ligger med 80% i Brewfather. (Snakket med Jørn på Klostergården som hadde samme erfaring). I databladet står det minst 80%, så den burde ha ligget inne med minst 90% etter min mening.

Dette førte til at jeg endte opp på 8.8 ABV istedenfor 6.8 som tiltenkt, og syns alkoholen stikker litt mye frem og ødelegger.

Men ellers syns jeg at det var lovende og er den beste tørre jeg har testet så langt etter å ha turt og begynne med Diastaticus-gjær.
 
Flere som har fått testet banana split? Er konklusjonen fremdeles at gjæren ikke lever opp til navnet sitt?
Har kun erfaring med WLP300 og synes jeg får perfekt mengde med banan med et gjæringsregime på 18°C-20°C. Likevel hadde det vært kjekt med et tørrgjæralternativ.
 
Sist redigert:
Flere som har fått testet banana split? Er konklusjonen fremdeles at gjæren ikke lever opp til navnet sitt.
Har kun erfaring med WLP300 og synes jeg får perfekt mengde med banan med et gjæringsregime på 18°C-20°C. Likevel hadde det vært kjekt med et tørrgjæralternativ.
Jeg var ikke fornøyd med den og kommer ikke til å bruke den igjen. Det var lite banan og annen aroma og smak som er typisk for weissbier.
 
Flere som har fått testet banana split? Er konklusjonen fremdeles at gjæren ikke lever opp til navnet sitt?
Har kun erfaring med WLP300 og synes jeg får perfekt mengde med banan med et gjæringsregime på 18°C-20°C. Likevel hadde det vært kjekt med et tørrgjæralternativ.
Var ikke helt overbevist selv, anbefaler å teste den nye Fermentis W-68 dersom du vil ha tørrgjæralternativ.
 
Tilbake
Topp