Jeg lot den stå på 20°C hele tiden som er forholdsvis høyt og jeg forventet banan, ihvertfall med det navnet, men kan ikke kjenne noe. Ville nok ha prøvd på 22°C hvis jeg skulle kjørt en runde til.@Amarillo Jeg har weiss på blokka her som neste brygg, prøver meg på samme gjær som deg WHC Banana. 25l, hvilke temperatur gikk du for? 1 eller 2 pakker? Noe banan er vel heller bra? Har lite erfaring med brygging av hveteøl.
Trur det er mye god info her: https://braukaiser.com/wiki/index.php/Weissbier_Hell@Amarillo Jeg har weiss på blokka her som neste brygg, prøver meg på samme gjær som deg WHC Banana. 25l, hvilke temperatur gikk du for? 1 eller 2 pakker? Noe banan er vel heller bra? Har lite erfaring med brygging av hveteøl.
Når du kommer godt ned i kaninhullet, får du hilse så mye til Alice… og @Miguel …Første test av weiss, lovende, frisk og god allerede, nellik, kan ikke kjenne noe banan. Har trua på denne. SG 1.013.
Vis vedlegget 66183
Jeg har to pakker WHC Banana Split, doseringen sier 0.5-1.0g pr.l. 5% ABV. Amarillos erfaring er i hvert fall at 20C ikke er noe problem.Trur det er mye god info her: https://braukaiser.com/wiki/index.php/Weissbier_Hell
Relativt lite gjær. Vær forsiktig med høye temperaturer. Det er vel mye av det han sier.
Hvis det ikke er noe banan nå, blir det vel ikke noe av det seinere? Og hvis det ikke er noe banan der, er det vel ikke en riktig weissbier?Første årntlige test av Banana split, avkjølt og karbonert. Svovel i aromaen, frisk smak uten usmaker, fortsatt noe ubalansert, men denne kommer til å bli god. Litt syrlig, får meg til å tenke på Solo , det er sitrus her. Fortsatt ikke noe banan, litt nellik. Må teste denne mot Weihenstephan etterhvert.
Vis vedlegget 66275
Med tanke på navnet, bør det være enkelt å lokke fram bananestere.Hvis det ikke er noe banan nå, blir det vel ikke noe av det seinere? Og hvis det ikke er noe banan der, er det vel ikke en riktig weissbier?
Ja, og estere produseres av gjæren under gjæringsprosessen, relativt tidlig. Det er isoamylacetat som gir apeloff: https://beerandbrewing.com/dictionary/9Al9LHtPlN/Med tanke på navnet, bør det være enkelt å lokke fram bananestere.
Nei, selvsagt ikke, banantoget har forlatt stasjonen, men det kan fortsatt bli en god weiss. Det er jo flere kommersielle som har lite banan, hvis jeg ikke tar feil er Weihenstephan en av disse. Men det skulle ikke være noe problem å fikse mer banan ved å ha noe høyere gjæringstemperatur enn jeg hadde på denne.Hvis det ikke er noe banan nå, blir det vel ikke noe av det seinere?
Du pitcha vel forholdsvis mye gjær? 1g/l?Nei, selvsagt ikke, banantoget har forlatt stasjonen, men det kan fortsatt bli en god weiss. Det er jo flere kommersielle som har lite banan, hvis jeg ikke tar feil er Weihenstephan en av disse. Men det skulle ikke være noe problem å fikse mer banan ved å ha noe høyere gjæringstemperatur enn jeg hadde på denne.
Ja, nokså mye gjær, 2 pakker på 24 liter. Men gjærmengde skal ikke påvirke esterproduksjonen etter hva jeg har lest.Du pitcha vel forholdsvis mye gjær? 1g/l?
Min putrer nå på 18,5C. Våger ikke å gå høyere helt enda selv om du ikke fikk noe banan på 20C. Jeg har pitchet lavere med 0,5g/l. Skrur opp temperaturen litt etterhvert.
Nei, tydelig banan, men i motsetning til mange andre har den balanse mellom nellik og banan. Suverent mye bedre enn Paulaner og Erdinger.Nei, selvsagt ikke, banantoget har forlatt stasjonen, men det kan fortsatt bli en god weiss. Det er jo flere kommersielle som har lite banan, hvis jeg ikke tar feil er Weihenstephan en av disse. Men det skulle ikke være noe problem å fikse mer banan ved å ha noe høyere gjæringstemperatur enn jeg hadde på denne.
Signerer denNei, tydelig banan, men i motsetning til mange andre har den balanse mellom nellik og banan. Suverent mye bedre enn Paulaner og Erdinger.
Synes jeg, da.
Wyeast skriver dette om WY3068 som jeg antar er samme strain: "Over pitching can result in a near complete loss of banana character"Ja, nokså mye gjær, 2 pakker på 24 liter. Men gjærmengde skal ikke påvirke esterproduksjonen etter hva jeg har lest.
Jeg har forholdt meg til denne som selveste weiss-bibelen:Wyeast skriver dette om WY3068 som jeg antar er samme strain: "Over pitching can result in a near complete loss of banana character"
Strain: 3068 for Weihenstephan Weizen | Yeast & Cultures by Wyeast Labs
The classic and most popular German wheat beer strain used worldwide. This yeast strain produces a beautiful and delicate balance of banana esters and clove phenolics. The balance can be manipulated towards ester production through increasing the fermentation temperature, increasing the wort...wyeastlab.com
Det der sikter nok til forsøk på å få mer banan gjennom å underpitche. Underpitching er jo generelt en dårlig ide, og dessuten har man vel funnet ut at den gamle forestillinga om en sammenheng mellom underpitching og økt esterproduksjon ikke er gyldig. (Noen ganger stemmer det, men det er ingen lovmessighet i det.)Jeg har forholdt meg til denne som selveste weiss-bibelen:
Men da er det forskjellig syn på virkningen av gjærmengde.
Vis vedlegget 66352