Erstatning for Maris Otter Pale

Heisann, jeg og en kompis skal prøve å brygge en Guinness klon etter denne oppskriften:
http://www.homebrewtalk.com/f68/guinness-draught-clone-100740/

Jeg kjøpte alt jeg trengte hos Vin og Bar, bortsett fra Maris Otter Pale Ale Malt. Det hadde de ikke.
Jeg har sett på maltbua, petit agentur osv, men det blir så mye penger i frakt per kg.

Er det en malt-type de har i Vin&Bar som kan erstatte Maris Otter, eller bør jeg holde meg til oppskriften.

Fyren i butikken foreslo Vienna, hva mener dere?

http://vinogbar.no/index.php?cPath=35_155_182
 
Ser ikke ut som de har pale. Ofte vil pilsmalt kunne gjøre samme jobben, men vet ikke hvor "typeriktig" du ønsker å lage dette.

MVH
Børge
 
Pilsnermalt har mer DMS og mangler noen av karakterestikkene til en palemalt som har blitt tørka på høyere temperatur over lengre tid.
De har da palemalt på V&B?
 
Ser ut som de ikke har pale malt inne for øyeblikket. Du kan da enten vente til de får det inn igjen, eller bestille fra to steder og betale mer frakt.

Jeg tror jeg i din situasjon hadde brukt en blanding av pilsnermalt med litt melanoiden og vienna malt og prøvd å sikte meg inn på en "gjennomsnittlig EBC" (vektet etter mengder) som havner på 4.4-6.6. (F.eks. vil 90% pils + 5% vienna + 5% melanoiden havne på 6.6 EBC)

Dette tar kun hensyn til en av mange variabler (fargen) men det er kanskje bedre enn ingenting. I og med at du skal gjøre en stout av dette og blande inn masse svart malt har ikke fargen på basismalten så mye å si, men de er kanskje en pekepinn på hvor mye av de andre smakene du vil blande inn.
 
Jeg har en uåpnet sekk med 25 kg Thomas Fawcett Maris Otter pale malt liggende. Vet ikke hvor i landet du bor, men hvis i nærheten av Lier/Asker/Bærum kan du gjerne komme og kjøpe noen kilo. Jeg bor i Lier og jobber i Sandvika, Bærum.
 
Tilbake
Topp